Građevinska dozvola za „LIDL“-opština Paraćin

12/04/2018

[views]

Jedan od deset proizvodnih i poslovnih objekata u opštini Paraćin, u proceduri dobijanja građevinske dozvole, ukupne površine preko 15 hiljada kvadrata, među kojima nije najveći je i budući objekat LIDL-a.

trong>Parcele, preko puta Mesne zajednice Gloždak, koje je kompanija kupila u Paraćinu, inače, javno dostupni podaci Republičkog geodetskog zavoda, objavljeni su na Geoportalu www.geosrbija.rs/.

Podsećanja radi, ukupna površina pomenutih objekata, slična je veličini objekta, koju je opština Paraćin ponudila kompaniji Delfi, vrednosti 12 miliona evra, uz tri miliona evra vrednu infrastrukturu i 7 hektara zemljišta, za čije bi pokretanje proizvodnje i zapošljavanje, kompanija dobila oko 10 miliona evra državnih subvencija.

Uštedite i do 3000 din sa nama !!!S druge strane investitori, lokalna, regionalna i strana, mala i srednja preduzeća, jer ne ispunjavaju uslove, grade ili su u postupku pribavljanja potrebnih dozvola za izgradnju poslovnih i proizvodnih objekata sopstvenim sredstvima, bez državne pomoći.

Pored ovih, u proceduru ulazi još jedan proizvodni objekat od 1.200 kvadrata, mimo 52 za koja su dozvole izdate u protekle četiri godine. Dinamika izgradnje i početka poslovanja, zavisi od samih investitora, kojima opština izlazi u susret, obezbeđujući potrebne uslove, u okviru mehanizama, kojima raspolažu lokalne samouprave u Srbiji.

VESTI GRADA PARAĆIN