DRUŠTVO PETRUS ZABREGA bogatije za čak 5 pehara posle takmičenja

  • Autor: Danijela Stojanović

20/06/2019

U Blacu je 22. juna održan Međunarodni festival folklora i narodne baštine. U takmičarskom delu učestvovalo je 8 KUD-ova iz Bugarske, Aleksinca, Trstenika, Vranja, Blaca, Brusa, Pločnika kod Ražnja i Zabrege kod Paraćina.

I pored jake konkurencije Društvo Petrus Zabrega osvojilo je čak 5 pehara, što ih je svrstalo u bolje od najboljih. U kategoriji najbolja koreografija ovo Društvo zauzelo je prvo mesto.Prvo mesto, u kategoriji najbolji instrumentalista, osvojio je harmonikaš Društva Zabrega Vladimir Obrenović, dečak čiji je veliki talenat već veoma poznat.U kategoriji najbolji vokalni solista Jelena Nikodijević zauzela je drugo mesto i donela treći pehar ovom Društvu.Za četvrti pehar postarao se ansambl i zauzeo drugo mesto u kategoriji najbolji ansambl.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)
Daca1 (600 x 638)
daca7 00

Muška pevačka grupa ovog ansambla  osvojila je treće mesto u kategoriji najbolja pevačka grupa i svom Društvu donela peti pehar. Svoje iskustvo na ovom takmičenju ispričao je za naš portal umetnički rukovodilac i koreograf Društva Petrus Zabrega Vladan Vučkovic:-„Prezadovoljan sam i presrećan zbog uspeha našeg Društva. S obzirom da je konkurencija bila prilično jaka i da je žiri bio strog, uzeti 5 pehara na jednom takmičenju je predivno. Taj rezultat sam po sebi pokazuje da vredno radimo i da volimo to što radimo.Članovi žirija bili su Prof dr Vladimir Mutapčić, profesor muzike Dejan Tomić i profesor muzike Slađana Raković.Prof Mutapčić je prvi sa prostora bivše Jugoslavije doktorirao ne temu narodnih kola, igrao je u Ansamblu Kolo iz Beograda, takođe je i koreograf. Pohvalio je naš stil igre i autentičnu nošnju. Drago nam je što smo od takvog stručnjaka dobili pohvale i nagrade.“Inače, društvo Petrus Zabrega je od početka godine do sada osvojilo već 9 nagrada. Ekipa media-ps.rs čestita folklorašima i želi im još puno uspeha. 

VESTI GRADA PARAĆIN