Druga „Vinska promenada“ u Paraćinu !!!

  • Izvor: Opština Paraćin

17/08/2018

[views]

Paraćin-u organizaciji Turističke organizacije i Vinskog viteškog reda „Steva Pisar“ biće održana u subotu Druga „Vinska promenada“ u Paraćinu.

trong>Članovi Udruženja boraca otadžbinskih ratova opštine Paraćin i Vinskog viteškog reda „Steva Pisar“ će u subotu, 18. avgusta, u 12 sati, položiti vence na spomenik Stevi Pisaru, na Karađorđevom brdu. Nakon polaganja venaca biće održan i scenski prikaz ispaljenja iz trešnjevog topa od strane Steve Pisara, nakon čega je ranjen turski zapovednik Hafis paša. Ovim događajem obeležava se 213 godina od završetka Ivankovačke bitke, a sam projekat finansira opština Paraćin.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)

Za sve zainteresovane građane koji bi želeli da prisustvuju ovom događaju obezbeđen je prevoz do spomenika Stevi Pisaru, odnosno autobus, koji će prevoziti zainteresovane građane i koji će biti parkiran u 11:15, iza Maksija, odakle će i krenuti. Posetioci će imati priliku da nakon oficijalnog dela događaja besplatno degustiraju domaća vina.

Takođe će i Druga „Vinska promenada“ povodom obeležavanja Dana Vinskog reda Pomoravske regije „Steva Pisar“, biti održana u subotu, 18. avgusta, u Donjem parku, od 18 sati.

VESTI GRADA PARAĆIN