Blizu 2.000 Paraćinaca da sada primilo vakcinu protiv Covid 19 !!!

  • Izvor: O.Paraćin

25/01/2021

Paraćin- Vakcinacija građana, Sinofarmovom vakcinom protiv kovida, nastavlja se i danas u Domu zdravlja, strogo prema spisku, koji je upućen iz Kol centra E-uprave. Prema zvaničnoj odluci Vlade Srbije, od danas vakcinu neće moći da prime oni koji se nisu prijavili preko portala E-uprave ili putem telefona 0800/222-334.


Iako je punkt za imunizaciju u Hali sportova zvanično prijavljen, danas još uvek niko sa spiska za vakcinaciju nije upućen tamo. Naime, mesto vakcinacije, odnosno punkta na koje prijavljeni građani treba da se jave u naznačeno vreme, određuje E-uprava, vrlo brzo nakon prijave građana, odnosno iskazivanje interesovanja preko portala.
Za 135 zdravstvenih radnika, revakcinacija će biti organizovana krajem ove ili početkom sledeće nedelje, zbog specifičnog pakovanja Fajzerove vakcine koju su oni primili, a koje je višedozno i revakcinacija se mora sprovesti u najkraćem mogućem roku, jer bočica vakcine ne može da stoji otvorena, odnosno mora odmah da se utroši.
Do trenutka ažuriranja ovih infomracija, danas u 10:30, broj građana koji su primili prvu dozu Sinofarmove vakcine protiv kovida, sa područja paraćinske opštine, iznosi 1934.

VESTI GRADA PARAĆIN