ZBIRKA PESAMA TALENTOVANE PESNIKINjE NEVENE BRANKOVIĆ U KCNS

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto:KCNS

U klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada održana je promocija zbirke „O petardi koja nije progutala kajsiju“ pesnikinje Nevene Branković.

Pored autorke, na promociji su govorili direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, master profesor srpskog jezika i književnosti Filip Ljubojević, master profesor srpskog jezika i književnosti Uroš Mikić i master profesorka srpskog jezika i književnosti Anđelka Panić, dok je u muzičkom delu programa nastupio gitarista Bane Cvetković.

Mlada pesnikinja Nevena Branković iz Smederevske Palanke svoj pesnički prvenac imala je priliku da predstavi u gradovima širom Srbije. Apsolvent je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na smeru Srpska književnost i jezik. Pored studija, zaposlena je u redakciji omladinskog portala „Mingl“ kao dopisnik i saradnik, gde piše autorske tekstove, pravi reportaže i radi intervjue iz sveta umetnosti i kulture.

Najtopliju preporuku budućim čitaocima Nevene Branković na samom početku programa dao je direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

  • Pred nama je pesnikinja vanrednog obrazovanja i talenta, pesnikinja vrcavog duha pred kojom je blistava karijera ne samo na govornom području južnoslovenskih naroda, već i na evropskom i svetskom. Ove reči nisu puko laskanje: mnogi koji su prva izlaganja i nastupe imali u klubu „Tribina mladih“ visoko su se vinuli. Pročitavši zbirku Nevene Branković prepoznali smo potencijal i veliki pesnički kapital. U njenim pesmama oseća se duh, dah i damar Bukovskog, Štulića, Rakića, Dučića, Bodlera, Tarantina. Slike se kontinuirano ređaju pred vašim očima i prisustvujete jednoj, platonovski rečeno, gozbi duha. Vreme će pokazati da je pred nama pesnički biser koji će biti za uzor Srbiji – istakao je Panaotović, naglasivši da će KCNS i ubuduće podržavati i negovati talenat Nevene Branković kroz saradnju i gostovanja, kao i sve talente koji doprinose kulturi, obrazovanju, umetnosti, slobodi.
yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD