Predstava „Barili, poslednja noć“ u Novom Sadu !!!

  • Izvor: KC Novi Sad

05/02/2020

Tekst prof. Miroslava Belovića „Balada o Mileni Pavlović Barili“ poslužila je kao utvrđenje i inspiracija za nastanak Mileninih snoviđenja, poezije, misterije te poslednje noći.


Kao i njeno slikarstvo, pesništvo i  život Milene Pavlović Barili bio je nesvakidašnji i bogat, ispunjen tajnama.

Njena poslednja noć obavijena je takođe velikom tajnom. Posle uzbudljivog i uspešnog dana i večeri provedene na plesnom podijumu sa svojim mužem i prijateljima, osetila je strasnu želju za životom. Ujutru se nije probudila.

Ova monodrama kroz njenu poslednju noć oživljava sve puteve koje je Milena prošla i njene nedosanjane snove.


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

„Ledeni dah smrti surovo je prekinuo snove njene elegične duše.“

Upravo o tom dahu priča ova monodrama.

Profesor Belović bio je već bolestan kad sam otišla da ga posetim. Pružio mi je ovaj tekst „Balada o Mileni Pavlović Barili“ i rekao : „Ovo ste vi…“. Nije mi odmah bilo jasno zašto ja, jer fizički nemam sličnosti sa našom poznatom slikarkom. A onda sam pročitala tekst i sve mi se razjasnilo. Profesor Belović je od svih monodrama koje je napisao za svoju Maju (a bilo ih je tridesetak) odabrao baš ovu, da meni postavi kao zadatak i izazov.
Mnogo godina je prošlo i evo sad se otvorila priča, koja je trebalo biti ispričana još mnogo godina ranije.

Predstava „Barili, poslednja noć“ biće izvedena u petak, 14. februara u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, s početkom u 19 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete (više od 20 ulaznica) 300 dinara. Karte se mogu rezervisati na biletarnici ili putem broja telefona 062 791 120.

VESTI GRADA NOVI SAD