U HURGADI SU SE SUSRELI PALMA I NASER

22/04/2019

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma susreo se danas u Hurgadi u Egiptu sa gospodinom Tarikom Naserom, najmlađim bratom nekadašnjeg predsednika Egipta Gamal Abdela Nasera.

to: facebook-D.Marković-Palma

Predsednik Marković je tom prilikom podsetio na period izuzetno dobre saradnje Egipta i bivše Jugoslavije iz vremena predsednika Josipa Broza Tita i predsednika Abdela Nasera, dva državnika koji su na Brionima, na kojima je on kao gardista služio vojsku, i osnovali Pokret nesvrstanih zemalja, u kojem je članstvo imalo više od 100 država.
“ Želimo da jača ekonomska saradnja između Egipta i Srbije, želimo da Egipat u svim međunarodnim institucijama glasa za međunarodno pravo i istinu koji su na strani Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija.
Pozvao sam gospodina Tarika Nasera da dođe sa delegacijom privrednika u Srbiju, imajući u vidu da je on jedan uspešan privrednik u Egiptu, što je rado i prihvatio. Ponudiću mu hektar zemljišta u jagodinskoj industrijskoj zoni gde bi on izgradio fabriku i zaposlio ljude.

Zamolio sam ga da iskoristi to što je poznat širom arapskog sveta i da pomogne da se još više razvija saradnja Srbije sa drugim brojnim arapskim državama, kako na ekonomskom planu tako, i na planu sve veće podrške Srbiji u međunarodnim institucijama od strane tih država. Tarik Naser je moj predlog sa zadovoljstvom prihvatio“ izjavio je predsednik Marković.

Najmlađi brat nekadašnjeg predsednika Egipta Abdela Nasera, Tarik Naser izjavio je da se rado seća perioda saradnje Tita i Nasera jer je Tito bio veliki vođa jugoslovenskih naroda.
„Mislim da možemo saradnju Egipta i Srbije da podignemo na mnogo viši nivo, onakav kakav je bio u vreme Tita i mog brata“ izjavio je Tarik Naser.

Tarik Naser živi u Kairu i u Hurgadu je došao specijalno da bi se susreo sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom i srpskom delegacijom.

Sastanku su prisustvovali sin ministra inostranih poslova Luka Dačić, ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije i Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga.

VESTI GRADA JAGODINA