Rukometašice Jagodine na prijemu kod PALME!!!

02/03/2018

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, primio je danas rukometašice i rukovodstvo Rukometnog kluba „Jagodina“ , koji je osvojio Kup Istočne Srbije i plasirao se u polufinale nacionalnog kupa. Ženski rukometni klub „Jagodina“ nalazi se i ove godine pri vrhu tabele Super lige i već 10 godina igra u evropskim takmičenjima i najbolji je, što se ekipnih sportova tiče, na ovim prostorima.

trong>„Mi iz budžeta finansiramo sve sportove na teritoriji grada Jagodine i tako će biti i u buduće. Važno je da mlade ljude skrenemo sa lošeg puta i zato smo obezbedili uslove u gradu i u selima. Time dolazimo do masovnosti, a iz masovnosti se stvara kvalitet. Ove godine imamo nekoliko važnih sportskih manifestacija u Jagodini. Već se održalo Prvenstvo Srbije u boksu.10. marta u hali sportova ćemo imati dva kik boks meča. Za profesionalnu titulu prvaka sveta i Evrope boriće se Aleksandar Konovalov i Nemanja Pantelić. 1. aprila je Drugi jagodinski maraton u kome su učešće potvrdili najbolji naši maratonci poput Olivere Jevtić i maratonci iz Kenije. 7. jula je u Končarevu 22. Međunarodni kik boks meč, koji svake godine okupi od 13 do 16 000 gledalaca, a do sada su nam gostovale najbolje svetske kik boks reprezenatcije, od Rusije do Sjedinjenih Američkih Država. Ženski rukometni klub „Jagodina“ je naš najbolji klub, kada su ekipni sportovi u pitanju i zaslužuje poštovanje i mi ćemo se domaćinski odnositi, kao i do sada, prema svim sportovima“ rekao je Dragan Marković Palma, obraćajući se delegaciji ŽORK „Jagodina“.

Predsednik ŽORK „Jagodina“ Aleksandar Miladinović i trener Dragan Markov izrazili su zahvalnost predsedniku Skupštine grada Jagodine na podršci i istakli da će njihov tim učiniti sve da postigne što bolji rezultat u nacionalnom kupu i Super ligi, kako bi i ove godine obezbedio izlazak na evro scenu kao što je to bilo poslednjih 10 godina.

VESTI GRADA JAGODINA