Prodaja karata za 47. festival Dani komedije počinje u subotu, 10. marta !!!

16/03/2018

[views]

Jagodina-Prodaja karata za 47. festival Dani komedije počinje u subotu, 10. marta od 8 časova na blagajni Kulturnog centra. Cena ulaznice iznosi 500 dinara.

trong>Na konferenciji za medije, selektorka 47. festivala Dani komedije, dr Ana Tasić saopštila je rezultate selekcije…

Na programu 47. „Dana komedije“ preovlađuju crne komedije, predstave koje se ponekada nalaze na granici komičnog i tragičnog izraza. Selekcija festivala je rezultat ponuđenih dela. Program ne može biti odraz imaginarne produkcije, već je (subjektivno) ogledalo postojeće. A ova pozorišna sezona u Srbiji nam nije donela mnogo komedija, još manje kvalitetnih. Izvan grupe izabranih predstava za ovogodišnji festival, bilo je još nekoliko ponuđenih komedija, ali njihove ukupne vrednosti nisu bile na zadovoljavajućem nivou. Zato sam se u par slučajeva odlučila za predstave koje su u celini kvalitetnije, iako nisu čiste komedije, pre nego za predstave koje su kvalitativno mnogo slabije, a jesu čistije komedije. Tu pre svega mislim na subotičku predstavu „Avgust u okrugu Osejdž“, pa i na kikindsku „Smrt čoveka na Balkanu“. Iako verovatno neće izazvati provale smeha, one imaju dovoljno elemenata komičnog, da bi se kvalifikovale za učešće na festivalu smeha. Imajući ovo u vidu, podnaslov festivala je: Komične tragedije našeg vremena.

Predstave na ovogodišnjim „Danima komedije“ se bave savremenim temama, smešno i tužno su ogledalo naših života. One razbijaju balkanske stereotipe, kritički posmatraju sveprisutni uticaj tehnologija, društvenih mreža i virtualnih komunikacija, analiziraju društvene razlike, kao i dubinski narušene porodične odnose. Likovi ovih predstava izvesno ne žive u blagostanju, uslovi njihovih egzistencija su daleko od zadovoljavajućih, ali oni ipak ne odustaju od pokušaja da ih učine lagodnijim. Možda ovaj niz komično tragičnih predstava ne može da promeni svet u kome živimo, ali ih izvesno čini prihvatljivijim.

VESTI GRADA JAGODINA