PENZIONERIMA U JAGODINI od grada prevoz od marketa do kuće i zaštitne maske !!!

  • Autor: D.Marković

04/04/2020

Jagodina- Grad Jagodina je jutros, kao i do sada, u vemenu kada penzioneri mogu da kupuju u prodavnicama, za svoje najstarije sugrađane obezedio taksi vozila, kako bi namirnice koje su jutros kupili lakše dopremili do svojih kuća i stanova.


Foto: facebook D.Marković

Penzionerima su u Jagodini pomagali i volonteri oko prenosa namirnica do vozila i do kuća i stanova i delili su im zaštitne maske .

 „Grad Jagodina je sve svoje resurse stavio na raspolaganje svojim građanima i obezbedio je dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica koje delimo našim sugrađanima prilikom podela humanitarnih paketa. Do sada smo podelili preko 3 000 prehrambenih i higijenskih paketa koje je obezbedio grad Jagodina, a ta akcija nastavlja se i sledeće nedelje i trajaće do kraja vanrednog stanja.


Humanitarni paketi i zaštitna oprema se dele licima starijim od 65 godina, licima koja su bolesna i koja nemaju bliže srodnike da im pomognu i socijalno ugroženicima, odnosno svim licima iz tih kategorija koja se jave na kol centar Grada Jagodine koji radi 24 sata, a brojevi telefona su 

064/ 819-72-94, 064/8197- 295, 062 /789-003, 062 /789-086“,  izjavila je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, koja je jutros obišla mesta gde penzioneri vrše kupovinu i istakla da je jutrošnja akcija u Jagodini protekla bez ikakvih problema i da su svi poštovali mere odstojanja i sve ostalo što je naloženo od strane nadležnih državnih organa.

VESTI GRADA JAGODINA