JAGODINA DOBILA NOVE TENISKE TERENE

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: GRAD JE IZ SOPSTVENIH SREDSTAVA U IZNOSU OD 13,5 MILIONA DINARA FINANSIRAO IZGRADNjU TENISKOG KOMPLEKSA.

Foto: FB-D.M.Palma

-Ovom gradu su nedostajali teniski tereni, a pošto u Srbiji deca vole da igraju tenis i imaju ko da im bude idol, a to je Novak Đoković, odlučili smo se za izgradnju teniskog kompleksa koji u svojim sadržajima ima tri terena, izgrađena po svim propisima i međunarodnim teniskim standardima – izjavio je na otvaranju teniskih terena u Jagodini Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina. Marković je napomenuo da se na novosagrađenim terenima mogu igrati i domaća i strana takmičenja.

-Boriću se da grad Jagodina i ovi tereni uđu u teniski kalendar takmičenja. U sklopu teniskog kompleksa nalazi se i teniska kuća koja pored smeštajnih kapaciteta ima i restoran. Sve to je u blizini Akva parka, Zoološkog vrta i Muzeja voštanih figura tako da budućim takmičarima koji dolaze iz Srbije ili inostranstva neće biti dosadno da provode vreme u Jagodini. Izgradnja terena košta 13,5 miliona dinara i to je grad obezbedio iz sopstvenih sredstava. Većinu radova izvodio je Jagodinski sportski savez, tako da se uštedelo dosta para – kazao je Marković.

Marković je podsetio da je na teritoriji grada Jagodine u skoro svakom selu izgrađen teren za male sportove, da su izgrađena i dva terena sa veštačkom travom, kao i da su svi tereni osvetljeni. Kada su u pitanju seoski fudbalski klubovi on je rekao da više od 90 odsto njih ima završene svlačionice kao i sisteme za polivanje trave, a da priznanje za urađeno odaju fudbalski klubovi koji iz drugih delova Srbije gostuju.
-I te terene smo izgradili, sredili iz sopstvenih sredstava, jer kada stvorite uslove, javlja se masovnost koja daje talente – zaključio je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine.
Otvaranju teniskih terena prisustvovali su i sportisti, sportski radnici i funkcioneri lokalne samouprave Grada Jagodine.

FB-D.M. Palma

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA JAGODINA