GRAD JAGODINA: PENZIONERIMA ZAŠTITNE MASKE I RUKAVICE, pomoć volontera i besplatan taksi prevoz !!!

  • Izvor: D.M.P./MEDIA PS

17/04/2020

Jagodina- Od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje Skupština grada Jagodina trudi se na svaki način da pomogne našim najstarijim sugrađanima.

Već tradicionalno, i ovog jutra od 4 – 7 časova ispred jagodinskih supermarketa su bili volonteri Centra za socijalni rad, koji su najstarijim sugrađanima delili zaštitne maske i rukavice i pomagali da prenesu svoje namirnice do taksi vozila. 

Taksisti su, kao i ranijih nedelja, besplatno prevozili penzionere do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili. Centar za socijalni rad grada Jagodina, od uvođenja vanrednog stanja je starijima od 65 godina koji su socuijalno ugroženi ili sa malim primanjima dostavlja, uz pomoć volontera, 3500 paketa sa hranom i higijenskih paketa. U prethodna dva dana volonteri su u Gradu Jagodini i 52 jagodinska sela podelili 3300 Uskršnjih paketa sa hranom.


Grad Jagodina je takođe odmah po uvođenju vanrednog stanja formirao kol centar preko koga naši najstariji sugrađani imaju mogućnost da pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje ili da za njih obave neku drugu potrebnu uslugu. Do sada je kol centar primio pozive od preko 5000 različitih osoba. Kol centar Grada Jagodine radi 24 sata, a brojevi telefona su 064 8197294,064 8197 295, 062 789003, 062 789086.
Direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodina Biserka Jakovljević ovom prilikom je izjavila da su volonteri danas podelili oko 680 pari zaštitnih rukavica i isto toliko zaštitnih maski našim najstarijim sugrađanima i ovom prilikom čestitala svima srećne uskršnje praznike i poručila da ostanu kod svojih kuća.

VESTI GRADA JAGODINA