GRAD JAGODINA DAJE 100.000 DINARA SUPRUŽNICIMA ZA VANTELESNU OPLODNjU !!!

  • MEDIA PS

30/03/2021

Odbornici Skupštine grada Jagodine su na 7. sednici jednoglasno usvojili odluku da parovi koji se bore sa sterilitetom i koji su u procesu vantelesne oplodnje dobiju jednokratnu pomoć od 100.000 dinara.


Foto: facebook-Dragan Marković Palma

Pravo na ovu pomoć imaće parovi koji imaju prebivalište u Jagodini najmanje dve godine od dana podnošenja zahteva za dobijanje pomoći, a zahtev se dostavlja Centru za socijalni rad u Jagodini. Ova odluka je doneta u cilju povećanja nataliteta. 

Kako postupak vantelesne oplodnje iziskuje i mnoge druge troškove, osim troškova koji se finansiraju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, grad Jagodina na ovan način pomaže svim parovima. Takođe, odbornici jagodinskog parlamenta, za četiri puta su uvećali finansijsku pomoć obolelima od malignih bolesti.


Ona je do sada iznosila 5.000 dinara i dobijala se tri puta godišnje, a novom odlukom taj iznos je povećan na 10.000 dinara i primaće se svakog drugog meseca u godini, što znači ukupno 60.000 dinara, a do sada je ukupno bilo 15000 dinara.

“Oboleli od malignih bolesti finansijski iscrpljuju porodice, jer su troškovi lečenja veliki, pa je zato na predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme odlučeno da se taj iznos poveća. Druga odluka je takođe važna jer se tiče nataliteta., stoji na facebook stranici Dragana Markovića Palme.

Troškovi vantelesne oplodnje su takođe veliki i naša lokalna samouprava je prvi put donela odluku da se tim parovima dodeli jednokratna pomoć od 100.000 dinara”, rekao je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

VESTI GRADA JAGODINA