Dragan Marković Palma je posetio Beogradski sajam automobila!!!

26/03/2018

[views]

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obišao je danas Beogradski sajam automobila i izrazio žaljenje što na ovom, najvećem sajmu tog tipa u Srbiji nema traktora i kamiona kao što je to nekada bio slučaj.

trong>“Poslednji put sam bio na beogradskom sajmu autombila pre 11 godina i tada je bilo i traktora i kamiona na prodaju, a danas ih nema. Ovde mora da se nađe i ono što zarađuje pare, a ne samo ono što troši. Prilikom prošlonedeljne posete Turskoj, obišao sam fabriku traktora „Hatat traktor“ u industrijskoj zoni Čerkezkoj nedaleko Istanbula i to je bio moj motiv da vidimo kako da u Srbiji, pošto smo mi poljoprivredna zemlja, ponovo budemo proizvođači traktora svetskog renomea“ rekao je Marković.

„Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih traktora, dve najpoznatije marke u Evropi IMT i IMR, Rakovicu i Ferguson. IMT je nekada proizvodio 40 000 a IMR 70 000 traktora godišnje. Imamo dobre stručnjake, imamo livnice za proizvodnju traktora koje trenutno ne rade. Kada bi vratili proizvodnju traktora u Srbiji , postigli bi više efekata. Zaposlilo bi se minimum 3000 radnika. Srpski traktori su jeftiniji od traktora iz uvoza, poljoprivrednici u Srbiji bi, pod povoljnijim uslovima, kupovali srpske traktore, jer IMT i IMR su srpski brend i poznati su u celom svetu. Mi moramo da iskoristimo međunarodnu popularnost i političku stabilnost u Srbiji i da izvozimo traktore u celom svetu“ izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.
„Pošto država već pomaže formiranje zadruga u Srbiji, moj slogan je kupujmo naše traktore i naše poljoprivredne proizvode. Slađi mi je onaj mali krompir iz srpske bašte od onog velikog, uvoznog, punog hemije, iz Evrope“ zaključio je Dragan Marković Palma.

VESTI GRADA JAGODINA