Završena kampanja „Reč volontera – moć dobrote“ u Despotovcu

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Autor: MEDIA PS / CK Despotovac

Od 05. do 09. decembra 2022. godine volonteri su svojim vršnjacima predstavili kampanju pod nazivom „REČ VOLONTERA – MOĆ DOBROTE“ gde su 7 volontera svojim vršnjacima prestavili rad i značaj Crvenog krsta na lokalu kao i informativnim predavanjima upoznali vršnjake o volonterizmu i na taj način podstakli volonterski rad.

Volonterski rad u okviru Crvenog krsta predstavlja svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade. Volonteri mogu biti osobe iz svih društvenih grupa, svih uzrasta i imovinskih stanja, a aktivnosti na kojima se angažuju takođe variraju od učestvovanja u periodičnim akcijama do stalnih programa.

Volontiranje osnažuje pojedinca i povećava samopouzdanje, suzbija depresiju i pomaže nam da sačuvamo fizičko zdravlje. Kroz volontiranje pomažemo drugima, ali i ukazujemo na probleme i potrebe oko nas, a takođe izgrađujemo i osećaj solidarnosti“.

U Crvenom krstu Despotovac godinama predano radimo na kontinuiranom zanavljanju volonterske baze, pre svega mladih volontera. Mladi volonteri počev od osnovnoškolskog potom srednjoškolskog uzrasta rastu, uče i sazrevaju u Crvenom krstu kroz najrazličitije vidove edukacija i u dobu od 20 do 25 godina starosti stiču pravu zrelost edukovanih volontera koji bez obzira na svoju mladost imaju za sobom veliko iskustvo u radu Organizacije. Upravo na taj način su pripremljeni za delovanje u najrazličitijim situacijama posebno kada je u pitanju pomoć i zbrinjavanje ugroženog stanovništva

SVI SU DOBRODOŠLI
Vrata Crvenog krsta otvorena su za sve one koji žele da svoje slobodno vreme iskoriste na kvalitetan način, istovremeno stičući korisna znanja i veštine i čineći svoju zajednicu lepšim i sigurnijim mestom za život, bez obzira na uzrast.

Učenici su pokazali veliko interesovanje i zahvalili autorki izložbe na zanimljivom predavanju.

Ne postoje posebni konkursi za prijem novih volontera. Svi oni koji žele da upoznaju naš rad i aktivnosti koje realizujemo i imaju volju da pokušaju da se i sami oprobaju u volonterskom radu su dobrodošli u prostorije Crvenog krsta Despotovac ulica Moravska 28. Mogu nas kontaktirati i na brojeve telefona 035/613-557 i na zvaničnoj fejsbuk stranici Crvenog krsta Despotovac ali i na e-mail adresu [email protected]
Tokom trajanje kampanje „Reč volontera – moć dobrote“ volonteri Crvenog krsta Despotovac su promovisali svoje najdraže, najemotivnije, najuzbudljivije uspomene sa akcija Crenog krsta Despotovac na društvenim mrežama.

Realizatori kampanje su:

Anastasija Milošević
Milica Dragutinović
Jana Mihajlović
Karolina Ilić
Anđela Jović
Tamara Antić

Prema dnevniku Crvenog krsta Despotovac kampanja je obuhvatila 85 učenika Srednje Tehničke škole.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC