Završena kampanja „Reč volontera – moć dobrote“ u Despotovcu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: MEDIA PS / CK Despotovac

Od 05. do 09. decembra 2022. godine volonteri su svojim vršnjacima predstavili kampanju pod nazivom „REČ VOLONTERA – MOĆ DOBROTE“ gde su 7 volontera svojim vršnjacima prestavili rad i značaj Crvenog krsta na lokalu kao i informativnim predavanjima upoznali vršnjake o volonterizmu i na taj način podstakli volonterski rad.

Volonterski rad u okviru Crvenog krsta predstavlja svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade. Volonteri mogu biti osobe iz svih društvenih grupa, svih uzrasta i imovinskih stanja, a aktivnosti na kojima se angažuju takođe variraju od učestvovanja u periodičnim akcijama do stalnih programa.

Volontiranje osnažuje pojedinca i povećava samopouzdanje, suzbija depresiju i pomaže nam da sačuvamo fizičko zdravlje. Kroz volontiranje pomažemo drugima, ali i ukazujemo na probleme i potrebe oko nas, a takođe izgrađujemo i osećaj solidarnosti“.

U Crvenom krstu Despotovac godinama predano radimo na kontinuiranom zanavljanju volonterske baze, pre svega mladih volontera. Mladi volonteri počev od osnovnoškolskog potom srednjoškolskog uzrasta rastu, uče i sazrevaju u Crvenom krstu kroz najrazličitije vidove edukacija i u dobu od 20 do 25 godina starosti stiču pravu zrelost edukovanih volontera koji bez obzira na svoju mladost imaju za sobom veliko iskustvo u radu Organizacije. Upravo na taj način su pripremljeni za delovanje u najrazličitijim situacijama posebno kada je u pitanju pomoć i zbrinjavanje ugroženog stanovništva

SVI SU DOBRODOŠLI
Vrata Crvenog krsta otvorena su za sve one koji žele da svoje slobodno vreme iskoriste na kvalitetan način, istovremeno stičući korisna znanja i veštine i čineći svoju zajednicu lepšim i sigurnijim mestom za život, bez obzira na uzrast.

Ne postoje posebni konkursi za prijem novih volontera. Svi oni koji žele da upoznaju naš rad i aktivnosti koje realizujemo i imaju volju da pokušaju da se i sami oprobaju u volonterskom radu su dobrodošli u prostorije Crvenog krsta Despotovac ulica Moravska 28. Mogu nas kontaktirati i na brojeve telefona 035/613-557 i na zvaničnoj fejsbuk stranici Crvenog krsta Despotovac ali i na e-mail adresu despotovac@redcross.org.rs
Tokom trajanje kampanje „Reč volontera – moć dobrote“ volonteri Crvenog krsta Despotovac su promovisali svoje najdraže, najemotivnije, najuzbudljivije uspomene sa akcija Crenog krsta Despotovac na društvenim mrežama.

Realizatori kampanje su:

Anastasija Milošević
Milica Dragutinović
Jana Mihajlović
Karolina Ilić
Anđela Jović
Tamara Antić

Prema dnevniku Crvenog krsta Despotovac kampanja je obuhvatila 85 učenika Srednje Tehničke škole.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC