VOJSKA SRBIJE DEZINFIKUJE ULICE u mesnim zajednicma na teritoriji opštine Despotovac !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Pripadnici Vojske Srbije, odeljenja atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca, zajedno sa zaposlenima u Javno komunalnom preduzeću „STAN“, započeli su danas dezinfekciju javnih površina u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Despotovac.


Foto: Gradske Vesti Despotovac 

Na inicijativu predsednika opštine Despotovac, koji je komandant Štaba za vanredne situacije, Nikole Nikolića i predsednika Skupštine opštine doktora Zlatka Marjanovića, upućen je zahtev za angažovanje Vojske Srbije u dezinfekciji. Lokalna samouprava je preduzela sve neophodne mere za sprečavanje pojave i širenja korona virusa, ali zbog novonastale situacije, odnosno povećanja broja pozitivnih na virus Covid19, potrebno je bilo da se dodatna dezinfekcija izvrši i u seoskim naseljima.

„U okviru akcije suzbijanja korona virusa, uz pomoć pripadnika Vojske Srbije, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovali smo tretiranje ulica u mesnim zajednicama sredstvima za dezinfekciju.


Ekipa koja će se baviti današnjim tretiranjem mesnih zajednica u sastavu je dva kamiona, a vođa ekipe je stariji vodnik prve klase Obrenović Dragan. Prvi kamion, predvođen Obradović Stefanom, izvršiće dezinfekciju u Medveđi, Grabovici, Zlatovu, Plažanu, Milivi i Vojniku, dok će drugim kamionom, koji predvodi Ivica Petrović, biti obuhvaćeni Strmosten, Jelovac, Stenjevac, Dvorište i Lomnica.

Ova akcija počinje danas i biće obuhvaćene sve mesne zajednice u opštini Despotovac u narednom periodu, u skladu sa rasporedom ABHO jedinice iz Kruševca. Ovom prilikom pozdravljam sve građane opštine Despotovac i želim im dobro zdravlje. Poštujte mere Vlade Republike Srbije, kako bi izbegli ozbiljne posledice koje sa sobom nosi ovaj virus“, navodi direktor Javno komunalnog preduzeća „STAN“, koji je posle razgovora sa nama ispratio pripadnike Vojske Srbije na teren.

VESTI GRADA DESPOTOVAC