Udruženje voćara i vinogradara „Plava šljiva“ iz Despotovca svečanom skupštinom proslavilo je deset godina postojanja!!!

22/03/2018

[views]

Despotovac-Udruženje voćara i vinogradara „Plava šljiva“ iz Despotovca, svečanom skupštinom proslavilo je deset godina postojanja. 

style=“text-align: center;“>foto D. Jevremović

Po rečima predsednika ovog udruženja Saše Nešića, od osnivanja 2008. godine, nisu se nadali da će društvo postati brojno, koliko je danas, dok je predsednik Skupštine Slobodan Stojanović govorio o radu udruženja u proteklih deset godina, ali istakao i činjenicu da je za sedam godina svojim članovima udruženje podelilo 17.571 sadnicu. Dodao je i da su sredstva dobijena iz fonda opštine Despotovac, koja prošle godine nije odobrila sredstva za dodelu.


Obeležavanju jubileja prisustvovao je i zamenik predsednika SO Despotovac, Nenad Jovanović, koji je pohvalio rad udruženja i obećao je da će lokalna samouprava i dalje podržavati ovakve inicijative. Na skupu je održano i predavanje o zaštiti voća, a o temi su govorili predstavnici Poljoprivredno savetodavne i stručne službe iz Jagodine. Članovima i saradnicima dodeljene su i zahvalnice ovog udruženja, sa nadom da će se saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

VESTI GRADA DESPOTOVAC