U GALERIJI CENTRA ZA KULTURU U DESPOTOVCU UMETNIČKIM SLIKAMA SLAVIŠE MARKOVIĆA OTVORENA SEZONA IZLOŽBI

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Despotovac- U četvrtak, 20. aprila 2023. godine, u Galeriji Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu, otvorena je izložba umetničkih slika Slaviše Markovića. Izložbu je otvorila direktorka Centra za kulturu, Vlatka Milenković.

Ovo je prva samostalna izložba ovog autora, a ujedno i prva izložba ove sezone u Galeriji Centra za kulturu u Despotovcu. Sa preko četrdeset umetničkih slika, ulje na platnu, autor se predstavio mnogobrojnim posetiocima koji su došli da podrže njegov rad. Pored izložbe umetničlkih slika Slaviše Markovića, veče je upotpunjeno izvedbom Gradskog hora Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“.

„Večitu inspiraciju nalazim najpre u službi u kojoj sam bio u vojsci, a slike koje su izložene su uglavnom iz perioda kovida. Ovde je izloženo ćetrdeset osam slika, imam ih još naravno, medjutim nije bilo mesta u galeriji da se sve postave.

Do sada sam učestvovao na likovnim kolonijama kao i kolektivnim izložbama a ovo je sada moja prva samostalna izložba i želeo bih da se zahvalim svima koji su došli da podrže moj rad“, rekao je autor izložbe, Slaviša Marković za portal gradskevesti.com

Slaviša Marković je rodjen 1970. godine u Despotovcu. Završio je Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju u Beogradu. Slikarstvom se bavi od 1996. godine.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC