U DESPOTOVCU situacija stabilna, nema povećanja broja obolelih !!!

  • Autor: O.D./ MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- U opštini Despotovac nema povećanog broja obolelih od virusa korona. Potvrđena su tri slučaja, od kojih jedan nije dolazio na teritoriju naše opštine, već živi u jednoj od okolnih opština.


Foto: Gradske Vesti Despotovac

Porodice obolelih se nalaze u samoizolaciji, sprovedene su sve mere, tako da  građani nema potrebe da brinu i strahuju.

Zahvaljujući državi koja odlično radi svoj posao i donatorima koji su donirali aparate i novčana sredstva, Dom zdravlja u Despotovcu je adekvatno opremljen zaštitnom opremom, a sve službe rade regularno.

Novina je da Dom zdravlja može sada da uzima briseve, koji se preko Zavoda za javno zdravlje šalju nadležnoj laboratoriji u Batajnici, gde se vrši testiranje. Rezultati stižu veoma brzo, pa će svi sa simptomima korona virusa biti testirani.

Zdravstvena ustanova je snabdevena lekovima, nema nestašice, već postoje i rezerve za duži vremenski period. Rad kućne nege je pojačan, tako da imamo više izlazaka na teren kako bi bio smanjen broj dolazaka, a naravno da će svi neizbežni i neophodni pregledi biti obavljeni u Domu zdravlja.


„Zahvaljujem se svim građanima na disciplini, jer su poslušali savete i poštuju propisane mere. Dom zdravlja ima izuzetnu saradnju sa Javnim komunalnim preduzećem „STAN“ i domom za stara lica Centra za socijalni rad, pa se zahvaljujem i njima, a posebnu zahvalnost upućujem predškolskim i školskim ustanovama, koje su Domu zdravlja ustupile spremačice, čime je higijena u ustanovi podignuta na znatno viši nivo.

Posebno bih želeo da se zahvalim predsedniku opštine Nikoli Nikoliću i predsedniku Skupštine opštine doktoru Zlatku Marjanoviću, koji su Domu zdravlja u Despotovcu pružali podršku uvek, a posebno sada u ovako teškoj situaciji. Bez pomoći lokalne samouprave ova ustanova ne bi mogla da funkcioniše na ovaj način.

Dom zdravlja će za Uskrs raditi po ustaljenom prazničnom radnom vremenu, dok će 24 časa raditi služba hitne pomoći i Ambulanta za respiratorne infekcije.

Svim našim građanima želim da lepo provedu predstojeći praznik. Poštujte mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja – OSTANITE KOD KUĆE“ rekao je Dejan Milošević  direktor Doma zdravlja Despotovac

VESTI GRADA DESPOTOVAC