Tradicionalna akcija Crvenog krsta Srbije – Despotovac „Paket za novorođenu bebu“ 2021 !!!

  • Izvor, foto : Crveni krst Despotovac

04/06/2021

Crveni krst Despotovac je 03. juna 2021. godine u prostorijama Crvenog krsta Despotovac svim bebama tačnije roditeljima, članovima porodice uručio paket dobrodošlice koji je obezbedio Crveni krst Srbije uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, uz oprez i poštovanje epidemioloških mera.

Crveni krst Srbije i ove godine realizuje akciju „Paket za novorođenu bebu“ sa motom „Da nas bude više“ u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja, sa željom da se priključi borbi protiv „bele kuge“ i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

Akcija se tradicionalno sprovodi na teritoriji cele Srbije, uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji, uz direktnu podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i Crvenog krsta Srbije.


Akcija je Koncipirana tako da sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i njihove mame, budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice, koji sadrži pre svega Radosnicu Crvenog krsta, čestitku, člansku kartu Crvenog krsta za dete, paket obogaćen artiklima bebi kozmetike i osnovne bebi opreme.

Crveni krst na teritoriji cele Republike Srbije ovim povodom svake godine inicira akcije solidarnosti kojim se pozivaju pojedinci i grupe da uzmu učešće u akciji i daju doprinos obezbeđivanjem donacija za ovu namenu, te će u zavisnosti od odziva, zavisiti i sam sadržaj paketa.

Na teritoriji opštine Despotovac u Nedelji Crvenog krsta rođene su 4 bebe, 3 devojčice i 1 dečak.

ŽELIMO DA SVAKO DETE ODRASTA U ZDRAVOM, HUMANOM I DRUŠTVU PUNOM SOLIDARNOSTI. PUNO SREĆE I RADOSTI VAŠOJ PORODICI ŽELI VAM VAŠ CRVENI KRST DESPOTOVAC

VESTI GRADA DESPOTOVAC