SVETOSAVSKE NAGRADE NAJISTAKNUTIJIM UČENICIMA I PROFESORIMA !!!

  • Izvor, foto : LS Despotovac

27/01/2020

27. januara, 2020. godine, predstavnici Lokalne samouprave Despotovac dodelili su svetosavske nagrade učenicima i profesorima za ostvarene rezultate na takmičenjima.


trong>U prostorijama Tehničke škole u Despotovcu priređen je prikladan program uz dodelu nagrada najistaknutijim školarcima u našoj opštini, kao i njihovim profesorima. 

Predsednik Opštine Despotovac, Nikola Nikolić i predsednik Skupštine opštine Despotovac, Zlatko Marjanović, dodelili su knjige onima koji su to zaslužili svojim znanjem i radom, a pored knjiga Opština Despotovac je izdvojila i značajna sredstva kao nagradu za ostvarene rezultate i podstrek za dalji rad.

Dodeljeno je 67 nagrada za učenike i 35 za nastavnike, svih škola u opštini Despotovac.


Prvo mesto, na republičkim takmičenjima u svim oblastima i disciplinama koja organizuju ministarstva Republike Srbije uvrštena u kalendar školskih takmičenja Ministrstva prosvete vrednovano je sa 15 hiljada, drugo sa 14, a treće sa 13 hiljada dinara. Za prvo mesto na okružnim takmičenjima učenici su ostvarili pravo na 12 hiljada, za drugo 10, a za treće 8 hiljada dinara. Nagrada za najbolji plasman u jednom takmičenju uvećana je za 1000 dinara po svakom drugom predmetnom takmičenju ili sportskoj disciplini.

Pored individualnih pohvala iste su zaslužile i školske ekipe koje su ostvarile rezultate na okružnim takmičenjima, drugo mesto u rukometu osvojila je ženska ekipa Tehničke škole, treće mesto u malom fudbalu muška ekipa Osnovne škole „Stefan Nemanja“ Stenjevac, dok je ženska rukometna ekipa Osnovne škole „Despot Stefan Visoki“ Despotovac osvojila treće mesto, a muške ekipe, u odbojci treće i rukometu drugo mesto.

Profesori mentori dobili su novčanu nagradu najbolje rangiranog učenika uvećanu 1000 dinara za svakog učenika ponaosob i takmičenje iz drugog predmeta ili sportske discipline.

VESTI GRADA DESPOTOVAC