Šesti Bogojavljenski uspon na Beljanicu!!!

  • Autor: Marko Mirković

22/01/2018

Despotovac- Proteklog vikenda, planinari iz više planinarskih društava, učestvovali su na šestom Bogojavljenskom usponu na vrh Beljanice, biseru Gornje Resave u organizaciji Planinarskog kluba „Resava“ iz Despotovca.

style=“text-align: center;“>foto: A.Vasić

„Staza je bila kondiciono zahtevna, ukupne dužine 18km, sa usponom od gotovo 1000m“, kažu organizatori.Zadovoljni usponom osim organizatora koji su spremno dočekali prijatelje planinare, su i članovi Planinarskog društva koji nosi ime ove planine, koje deluje na teritoriji Svilajnca. 

„Na Beljanici nas je sačekao sneg visine do 40cm i po njemu je bilo otežano se kretati. Potrebna je bila odredjena oprema kako bi sve proteklo kako treba sto smo mi iz Svilajnca i imali. Na samom vrhu Beljanice je duvao jak vetar i na brzinu smo uspeli da se slikamo sa zastavom društva i vratimo se istim putem ka početnoj tačci“, kažu planinari „Beljanice“ i dodaju „puno snega i uživanja u snegu doživeli smo na Beljanici, bez obzira na povremenu vejavicu i sneg koji je otežao uspon“, zaključuju oni.

VESTI GRADA DESPOTOVAC