SENJSKI RUDNIK-Ovde je glumica Olivera Marković kazivala svoju PRVU RECITACIJU!!!

 

SENJSKI RUDNIK-Ovde je glumica Olivera Marković kazivala svoju PRVU RECITACIJU!!!

  • Autor: Marko Mirković

15/12/2017

Despotovac-Senjski Rudnik, mesto začeća industrijalizacije, u periodu između Dva svetska rata ,doživeo je veliki procvat. Dug je spisak imena ličnosti koje su ovde živele i stvarale.

đutim, malo ko iz ovog kraja zna da je jedan deo svog detinjstva u ovom mestu provela i jedna od najvećih srpskih glumica 20. veka, Olivera Marković.

Oliverin otac često je zbog službe bio premeštan u različitim gradovima Srbije, dok još nije krenula u školu ona se našla u Senjskom Rudniku. Taj Oliverin životni period nije dovoljno poznat javnosti ili je ona o njemu malo govorila.

SENJSKI RUDNIK
s,rudnik (600 x 445)

Šta je Olivera recitovala?

U televizijskoj emisiji “Bardovi teatra” na RTS-u, prilikom intervjua Olivera je govorila o svojoj prvoj recitaciji. Novinaru ove emisije Olivera je rekla, da je u Senjskom Rudniku, još dok nije krenula u školu na jednoj zabavi recitovala  pesmicu i još je dodala da je tada osetila nešto neobično, što više nikad nije osetila kao glumica, zatim je izrecitovala celu pesmicu: “Sanjala sam san čudesni, kao da je čista java, iznad mene divno granje, a na grani ptica plava. Ta mi ptica trešnje bere i u moje krilo baca, ali žalim što je sve to samo u snu ipak bilo”, čime je i završila kratku priču o ovom delu svog života. Olivera se kasnije kao glumica vratila u Senjski Rudnik gde je snimila nekoliko scena za film “Petrijin venac”.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA DESPOTOVAC