Prvi Viteški festival “Despot Stefan Lazarević” održan u Milivskoj klisuri

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: gradskevesti.com

Petak 25. avgust i subota 26. avgust, odnosno sedmi i osmi dan 31. Dana srpskoga duhovnog proebraženja, bili su rezervisani za prvi Viteški festival “Despot Stefan Lazarević”, koji je održan u prelepom ambijentu Milivske klisure.

Foto: Mesna Zajednica Miliva

Prvi dan i otvaranje Viteškog festivala, otpočeo je u petak svečanim otvaranjem, kada se prisutnima obratio predsednik udruženja gradjana “Grac” Trućevac, jednog od organizatora festivala, Nenad Radovanović. Nakon njegovog pozdravljanja gostiju nastupilo je Kulturno-umetničko društvo “Buk” i bend Pinzgauer iz Paraćina, sa svojim koncertom pop-rok muzike.

Subota, drugi dan Viteškog festivala bio je bogat, najpre srednjovekovnim aktivnostima a potom i fenomenalnim muzičkim programom.
Od 11 časova i otvaranja viteškog sela, mnogobrojni posetioci su mogli da vide konjička nadmetanja, takmičenja u mačevanju i streličarstvu, zatim sokolarske igre sa pticama i na kraju i fenomenalne viteške borbe, kako pojedinačne tako i masovne.

Foto: Mesna Zajednica Miliva

Nakon srednjovekovnih aktivnosti krenuo je i muzički program, najpre se Aleksandar Miloradović iz Milive predstavio svojim mini koncertom na harmonici, zatim je nastupio i Hor Centra za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski”, a nakon njih je usledio i nestrpljivo očekivani koncert Dejana Petrovića i Big benda, uz odličnu atmosferu i uživanje svih prisutnih.
Festival je popred udruženja gradjana “Grac” Trućevac, organizovala Opština Despotovac, Javno preduzeće “Resavska pećina” i Centar za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC VESTI GRADA PARAĆIN