Pozorišna predstava „SumLJivo lice“ u Despotovcu!!!

  • Izvor: N.R./Pozorište Resava

17/04/2018

[views]

Ova obrada klasika Branislava Nušića „Sumnjivo lice“ likove smešta u ruralnu sredinu današnjice. Predstavlja pronincljivo i surovo remek-delo o ambicijama i strahovima mali palanačkih karijerista i u raznim oblicima zasmejava Srbiju već skoro 50 godina

trong>Dela ovog velikog pisca su toliko akutelna da je danas teško naći pozorište koje nema barem jednu obradu nekog njegovog dela. Glumci koriste nama prisni kosovsko-resavski dijalekt koji je Srbiji na divan način predstavio Dragoslav Mihajlović u svojim romanima. Koristeći čistoću dijalekta, likovi ostaju autentični a dijalozi dobijaju na brzini.

Inače, ova pozorišna predstava, u režiji Milana Veljkovića i izvođenju glumaca teatra „Resava“ iz Despotovca, na 9. glumačkoj smotri pozorišta „Kastelum“ u Kostolcu, koja je održano krajem prošle godine, pobrala je sve aplauze a glumac Goran Radivojević, koji u predstavi glumi lik gosn Žike, tada je dobio nagradu za glumca večeri, a za najbolje scenske efekte nagradjen je Aleksandar Ivanović.

U režiji Milana Veljkovića, u predstavi igraju Miloš Stanojević, Ružica Milanović, Lana Stojadinović, Nemanja Radivojević, koji je ujedno i asistent režije, zatim odlični Goran Radivojević, Miroljub Ivanović, Dimtrije Žarković, Rade Bogdanović, Darko Stanković, dok je u ulozi pandura Slavko Ljubisavljević, i naravno, nezaobilazni Djoka, oko čijeg pisma i nastaje zabuna, a koga u predstavi glumi Aleksandar Kovačić.

Ne može se zaobići ni ton majstor, Djordje Vulić, kao ni odlični kostimi Vlatke Milenković.

Predstava se igra u četvrtak, 19. aprila sa početkom od 20 časova u holu osnovne škole u Despotovcu.

VESTI GRADA DESPOTOVAC