POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANjU PROJEKTA „USPOSTAVLjANjE I UNAPREĐENjE JEDINSTVENOG UPRAVNOG MESTA U OPŠTINI DESPOTOVAC“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: O.D.

U Gornjem Milanovcu, u zgradi Okružnog načelstva, održana je ceremonija svečanog potpisivanja Ugovora za uspostavljanje i unapređenje Jedinstvenog upravnog mesta.

Sastanku su prisustvovali ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, predsednik Opštine Despotovac dr Zlatko Marjanović, načelnik Opštinke uprave Despotovac Damjan Krstović, kao i predstavnici još 13 opština koje su ovom prilikom, na konkursu, dobile sredstva za podršku za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta.

Za potrebe realizacije projekta „Uspostavljanje i unapređenje Jedinstvenog upravnog mesta u Opštini Despotovac“ određena su sredstva u iznosu od 7.220.880.00 dinara, od kojih će 90% sredstava biti izvojeno iz budžeta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a preostalih 10% sredstava biće izdvojeno iz budžeta Opštine Despotovac.

Osnovna ideja uvođenja jedinstvenog upravnog mesta je da ono postane most između građana i uprave, jedinstvena kontakt tačaka, za komunikaciju građana sa svim organima sa kojima bi oni inače morali sami i direktno da stupe u kontakt kako bi ostvarili neko svoje pravo.
Zahvaljujući jedinstvenom upravnom mestu, građani će moći da na jednom mestu (koje će se sastojati od par šaltera) podnesu svoje zahteve, dobiju sve relevantne informacije i da nakon brze i efikasne saradnje svih relevantnih organa za konkretan postupak, a u komunikaciji sa samo jednim organom odnosno službenikom, dobiju i odgovarajuće rešenje.
Ovim projektom će se omogućiti lakša komunikacija i efikasnija podrška u pružanju usluga građanima i privredi opštine Despotovac. A postupak izdavanja dokumentacije biće brži i jeftiniji kako za građane, tako i za državne organe.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC