OBRAĆANjE PREDSEDNIKA OPŠTINE I PREDSEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE DESPOTOVAC !!!

  • Autor: O.D:/MEDIA PS

17/03/2020

Despotovac- Danas, posle završenog kolegijuma, izdali su saopštenje predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić i predsednik Skupštine opštine Despotovac doktor Zlatko Marjanović, povodom vanrednog stanja proglašenog na teritoriji Republike Srbije.


„Iako prema poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje na teritoriji opštine Despotovac nema obolelih od virusa COVID-19, molimo stanovništvo da bez preke potrebe ne izlaze iz kuće, pogotovo oni stariji od 65 godina, koji spadaju u najosetljiviju i najugroženiju grupu.

Formiran je kol-centar, sa brojem telefona 064/877-47-22, na koji ćete biti u prilici da iznesete svaki problem sa kojim se suočite povodom novonastale situacije. Moći ćete da dobijete savet, informaciju, a na raspolaganju će biti gerontodomaćice, kao i služba volontera koja će starim, bolesnim i iznemoglim licima pružati pomoć u vidu dostave lekova ili kupovine namirnica. Takođe, biće obezbeđena i medicinska pomoć u kućnim uslovima.

Trenutno najveću pretnju predstavlja povratak naših građana koji su na privremenom radu u zemljama Evrope koje su zahvaćene virusom, pa molimo sve ljude koji su došli iz inostranstva da se pridržavaju propisanih mera, odnosno da poštuju naredbu samoizolacije, kako ne bi došlo do nekih neprijatnosti, pošto Policijska stanica u Despotovcu ima spisak osoba koji su pristigli u našu opštinu, a koje će obilaziti Sanitarna inspekcija. Takođe su u obavezi da se jave Zavodu za javno zdravlje Ćuprija na broj telefona 061/6638692 ili Institutu za javno zdravlje Batutna broj telefona 011/2684566.


Radno vreme ugostiteljskih objekata je skraćeno, ali molimo stanovništvo da što manje vremena provodi na mestima gde se okuplja veći broj ljudi, jer je to jedna od najvažnijih mera, pored samoizolacije, za sprečavanje nastanka i širenja „Korona“ virusa. Zelena pijaca će raditi svakog dana, pa će naši građani biti u prilici da kupe voće, povrće, kao i rasade za svoje bašte/plastenike, dok druge vrste proizvoda neće biti u prodaji (tehnička roba, garderoba i slično).

Određene namirnice koje su u deficitu (poput ulja, kvasca) biće pribavljene, dok svih ostalih ima u dovoljnoj meri, pa građani nema potrebe da brinu i da budu u panici.

Sva preduzeća, ustanove i privredni subjekti u državnom i privatnom sektoru, kao i građani opštine Despotovac, u obavezi su da se pridržavaju mera i odluka Vlade Republike Srbije.“

VESTI GRADA DESPOTOVAC