Na konkursu „Solidarnost pre svega“ GRADSKE VESTI DESPOTOVAC dobile podršku fondacije ,,Ana i Vlade Divac“!!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

08/06/2020

Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške podržaće sa ukupno 1.876.000 dinara izabrane projekte koji će pomoći zajednicama da iskažu građansku solidarnost tokom krize u Srbiji izazvane koronavirusom.


Na konkursu „Solidarnost pre svega“ komisija je izabrala inicijative sedam neformalnih grupa, šest udruženja i tri medija koje će se realizovati u 12 gradova u Srbiji.

Na konkurs su pristigle ukupno 202 prijave udruženja, medija i neformalnih grupa građana, što govori o velikim potrebama građana Srbije, ali i o kreativnosti i mobilnosti civilnog društva. Ovaj vid podsticaja takođe će pomoći da se realizuju već započete ili ostvare nove inicijative koje će imati širok uticaj na zajednicu da se odgovorno i solidarno suoči sa krizom. 

Realizacijom projekta, korisnici sredstava promovisaće solidarnost, podsticati druge da se aktivno uključe u pomoć zajednici u kojoj žive i pomagati najugroženijima u ovoj krizi i to do 15. jula 2020. godine.


Tim Gradskih vesti Despotovac predstavio je konkursnom dokumentacijom svoj dosadašnji rad i priložio link bloga i fejsbuk stranice, koji je od strane komisije fondacije bio prepoznat kao neophodan i opravdan. Od fondacije je zatražena pomoć u vidu pokrivanja troškova izrade portala koji će nastaviti sa dosadašnjim radom fejsbuk stranice. Rad tima je volonterski što je značajno pomoglo odluci komisije za ocenjivanje pristiglih projekata.

„Tim gradskih vesti je izuzetno ponosan, što se od 202 pristigle prijave, naša prijava nalazi u 12 izabranih, a samim tim inicijativa iz Despotovca stavljena u izbor prepoznatih inicijativa od strane fondacije Divac, po pitanju aktivnosti oko nastale Korona situacije, među kojima su i inicijative iz sledećih gradova: Niš, Kraljevo, Valjevo, Beograd, Novi Sad, Kruševac, Užice, Bač, Sombor, Vranje, Stara Pazova i Bor“ rekli su iz Gradskih Vesti Despotovac.

BRAVO !!! 

VESTI GRADA DESPOTOVAC