Komunalno preduzeće „Stan“ iz Despotovca repariralo stari vozni park i kupljene nove mašine posle dugog niza godina!!!

  • Izvor, foto : Lokalna samouprava Despotovac

16/07/2019

Despotovac-Javno komunalno preduzeće „Stan“ glavni je i odgovorni subjekat u našoj opštini kada je funkcionalnost putne strukture u pitanju, vodovod, kanalizacija, zelene i ostale javne površine. Kako bi građani bili zadovoljni učinjenim, svi segmenti preduzeća moraju da funkcionišu u najboljem redu.

trong>Dugo godina veliki problem u njegovoj maksimalnoj funkcionalnosti bio je neadekvatan vozni park, odnosno neupotrebljive mašine neophodne za obavljanje svih predviđenih aktivnosti. Da bi se problem rešio, uprava je u reparaciju mašina uložila značajna sredstva. Veliki broj mašina su iz tog programa izašle gotovo kao nove i spremne za teren. Stara cisterna za vodu, kamioni marki Iveko–Rival i FAP, rovokopač Kramer i putnička vozila dobila su novu funkciju u poslu umesto mesto među starim gvožđem.

Međutim, da bi preduzeće funkcionisalo na najvišem nivou, nije dovoljno samo popraviti stare mašine, već je nabavka novih bila neminovna. Kamion kanal-džet i JCB mašina prve su kupljene mašine posle dugog niza godina. Nabavljeni su i novi traktor sa tarupom za održavanje putne infrastrukture, mašina za obeležavanje horizontalne signalizacije i grtalica za čišćenje snega.

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


Kada su vodovod i kanalizacija u pitanju, urađeno je i rekonstruisano oko 3,5 kilometara cevi u prethodnom periodu. Za dobar deo toga zaslužna je još jedna nova mašina – pegla za fuziono spajanje cevi, a za radove na terenu koji nisu snabdeveni električnom energijom, kupljen je agregat kako nedostatak struje ni u jednom trenutku ne bi bio prepreka u otklanjanju kvarova.

„Javno komunalno preduzeće je poslednjih godina doživelo prijatnu renesansu. Pored reparacije naših starih mašina i njihovog dovođenja u stanje funkcionalnosti, značajna su i ulaganja u nove, koje sada daju kredibilitet da nam budu povereni značajniji poslovi, te da ih iznesemo što je bolje moguće. Naravno, ovde nećemo stati. U planu je nabavka još novih mašina koje su neophodne za dodatno podizanje nivoa efikasnosti u poslovima, mašina poput Bobket mini bagera, korpe za održavanje javne rasvete i valjka za putnu infrastrukturu. One će u narednom periodu biti prve na spisku za proširenje našeg radnog parka. Uz pomoć i podršku celokupnog menadžmenta lokalne samouprave, koja je do sada bila i više nego odlična, naši ciljevi su realno ostvarivi i verujem da će građani i u budućnosti biti zadovoljni našim radom“, rekao je Vladan Jovković, direktor KSP „Stan“.

VESTI GRADA DESPOTOVAC