Komunalna inspekcija opštine Despotovac organizovala tri akcije humanog hvatanja pasa lutalica!!!

26/04/2018

[views]

Komunalna inspekcija opštine Despotovac u proteklih mesec dana organizovala tri akcije humanog hvatanja pasa lutalica.

trong>Akcije su sproveli radnici preduzeća „Avenija MB“ iz Beograda. U prvoj akciji, 15-og marta uhvaćeno je ukupno 23 psa, od čega 20 u samom gradu, 2 u Milivi i 1 u Plažanu. Psi su odatle odvedeni u predviđeni azil za njih koji se nalazi u Vrnjačkoj Banji.

„S obzirom da, prema propisima, nije dozvoljen prevoz više od dvadesetak uhvaćenih životinja, zbog porasta broja pasa lutalica, akcija je ponovljena samo nedelju dana kasnije, 22. marta. U toj akciji uhvaćen je ponovo sličan broj – 5 u Despotovcu, 1 u Milivi, 2 u Plažanu i 12 u Balajncu“, kaže Marija Joksimović, jedna od zaposlenih koji su nadležni za ovu oblast.


Poslednja akcija u naznačenom periodu odigrala se 23. aprila u kojoj su radnici uspeli da privedu ukupno 19 pasa lutalica: 1 u Despotovcu, 3 u Milivi, 2 u Jasenovu, 5 u Velikom Popoviću, 3 u Brestovu, 1 u Popovnjaku, 1 u Stenjevcu i 3 u Vodni.

„Pozivam sve sugrađane da nam se, ukoliko ponovo primete porast broja pasa lutalica, obrate na telefon službe 035/613-640“, dodala je Joksimović.

VESTI GRADA DESPOTOVAC