Kancelarija za mlade iz Despotovca na Omladinskoj konferenciji u Beogradu!!!

 

Kancelarija za mlade iz Despotovca na Omladinskoj konferenciji u Beogradu!!!

  • Autor: Marko Mirković

21/12/2017

Despotovac- Predstavnici Kancelarije za mlade iz Despotovca, na čelu sa Koordinatorom Nenadom Božićem, učestvovali su juče na Omladinskoj konferenciji koja je održana u Beogradu.

Reč je o konferenciji pod nazivom „S mladima za mlade“ koju je organizovalo Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa PERFORM projektom Švajcarske agencije za razvoj. Na konferenciji su, kako stoji na sajtu Ministarstva omladine i sporta, razmatrana dostignuća u oblasti omladinske politike na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou i sagledali su prioriteti i mogućnosti za unapređenje rezultata saradnje u poboljšanju kvaliteta života mladih.

trong>Uvodnu reč na konferenciji dao je ministar Ministarstva omladine i sporta Vanja Udovičić koji je podsetio da je u ovoj godini kroz konkurse za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade ministarstvo finansiralo 103 projekta udruženja i jedinica lokalne samouprave, što je omogućilo da se preko 400 mladih zaposli, realizuje stručnu praksu itd.

Ministar je istakao i da se poboljšala stopa nezaposlenosti mladih u odnosu na prošlu godinu, kao i da tu ministarstvo ne završava aktivnosti već će nastaviti i dalje da unapređuje život mladih.

Nakon njega govorili su i pomoćnica ministra Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije Snežana Klašnja, pomoćnica ministra Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Branka Malešević, kao i Sofija Dukić zamenica direktorke TEMPUS kancelarije u Srbiji. Nakon pauze održan je i panel na temu „Istraživanje o mladima za potrebe kreiranja javnih politika“, dok su u trećem delu su predstavljeni primeri dobre prakse omladinske politike Republike Srbije i Republike Srpske.

FOTO N BOZIC (600 x 450)
FOTO NENAD BOZIC (600 x 450)

foto: Nenad Božić

U novoj 2018. godini, očekuje se donošenje Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade u periodu od 2018-2020 godine te su na konferenciji razmenljivana mišljenja i o ovom značajnom dokumentu. Na konferenciji je bilo preko 100 učesnika predstavnika kancelarija za mlade, udruženja, istraživačkih centara i drugih institucija.

Saradnja mladih iz Despotovca i ovog ministarstva je na visokom nivou. U četvrtak, 28. decembra biće otvoreni sportski tereni iz Tehničke škole, nastali na osnovu uspešnog projekta „Osvetli se“ u saradnji sa pomenutim ministarstvom. Kancelarija za mlade iz Despotovca, često učestvuje na seminarima i konferencijama kako bi unapredili položaj i život mladih u Despotovcu i okolini.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA DESPOTOVAC