CENTAR ZA KULTURU U DESPOTOVCU USKORO DOBIJA GREJANjE

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Počeli su radovi na priključenju zgrade Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“, na sistem grejanja toplane na biomasu.

Foto: Opstina Desppotovac

Radovi će se sastojati iz postavljanja instalacije cevne mreže i grejnih tela u svim prostorijama zgrade, kako centralnog dela tako i levog i desnog krila. Rok za završetak je 60 kalendarskih dana od početka radova. Do sada je grejanje čitave zgrade bilo moguće jedino uz pomoć grejnih tela koja rade na struju, što je iziskivalo velike izdatke za električnu energiju. Sprovođenjem projekta priključenja na toplanu na biomasu ostvariće se značajne uštede.

Izvođač radova je firma „Adriacore“ doo, iz Beograda a ukupna vrednost radova iznosi 15.409.884,00 dinara sa PDV-om. Sredstva za finansiranje ovog projekta dobijena su na osnovu konkursa „Gradovi u fokusu“, koji raspisuje Ministarstvo kulture.
Poslednjih godina čitava zgrada centra za kulturu je rekonstruisana i pretvorena u funkcionalnu ustanovu, a u planu je i uvođenje klimatizacije i ventilacije u multifunkcionalnu salu Centra za kulturu, stoji na facebook stranici Opštine Despotovac.

Učenici su pokazali veliko interesovanje i zahvalili autorki izložbe na zanimljivom predavanju.

Na sistem toplane na biomasu do sada su piključene sledeće ustanove: Tehnička škola, PU “Rada Miljković”, OŠ “Despot Stefan Visoki”, Hala sportova, Dom zdravlja, zgrada opštinske uprave, zgrada komunalnog preduzeća i Narodna biblioteka „Resavska škola“.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC