Blaga Južnog Kučaja !!!

  • Autor: Kristijan Šokac

30/03/2021

Udruženje „Klub aktivnih uživalaca prirode“ Resavica ili skraćeno Kaup Resavica, je nevladino i neprofitno udruženje osnovano 2014. godine na neodredjeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u sledećim oblastima:

Afirmacija prirodnih vrednosti, ekologija, održivi razvoj, očuvanje prirode, unapredjenje ekološke svesti, zdrav život, rekreacija, umetnost i druge koje mogu biti vezane za prirodu i njene vrednosti.


Kristijan Šokac : Koji su ciljevi udruženja?
Darko Jović:  Afirmacija prirodnih vrednosti i upoznavanje ljudi sa istima, kao i njihovim nastajanjem i očuvanjem, kroz različite aktivnosti: odlaske na odredišta gde se nalaze, sticanje znanja za boravak u prirodi i organizovanje kurseva, kao i izdavanje publikacija iz tih oblasti, promocija geo, etno, kulturno-istorijskog i industrijskog nasledja, aktivno-rekreativni boravci u prirodi, planinarenje i organizovanje edukativnih, umetničkih i kreativnih radionica, likovnih kolonija i seminara.
Udruženje svoju delatnost ostvaruje na teritoriji republike Srbije i drugim predelima van državne granice, gde mogu biti odredišta od interesa za rad udruženja.


K.Š.: „Kako trenutna situacija oko pandemije utiče na rad udruženja“

D.J.: „Mi smo u protekloj godini otkazali veliki broj posetilaca ali smo zato kroz realizaciju svojih aktivnosti prikupili veću količinu vrganja.

Vrganje smo prikupili na teritoriji Južnog Kučaja, najredje naseljene teritorije urbanog dela Evrope, preradili na najprirodniji način koristeći samo vodu i so i ponudili tržištu“, rekao je Jović.

Blaga Juznog Kucaja !!!1
Blaga Juznog Kucaja !!!2
Blaga Juznog Kucaja !!!3

Foto: Kristijan Šokac

„Pošto je situacija gotovo nepromenjena i ove godine, svoje aktivnosti usmerićemo na berbu vrganja i po neku turu sa manjim brojem posetilaca“, istakao je za naš portal Darko Jović.

Ukoliko želite da poručite vrganje ostavljamo kontakt telefon od Darka: 063/105-32-55

VESTI GRADA DESPOTOVAC