Zbog znatno bolje epidemiološke situacije na teritoriji opštine Ćuprija UKINUTA JE VANREDNA SITUACIJA !!!

  • Autor:cuprija.rs / MEDIA PS

13/05/2021

Zaključak sa današnje održane sednice Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija je da se ukida vanredna situacija na teritoriji opštine.


Kako je rekao komandant štaba Jovica Antić, ova odluka proizašla je iz „znatno bolje epidemiološke situacije nego što je bila ona od pre mesec, mesec i po“.

Takodje, članovi Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija doneli su i zaključak da se uputi zvaničan apel svim građanima koji se do sada nisu imunizovali, da se odluče za vakcinu, jer je to jedini način da pobedimo ovaj opasan virus i nastavimo sa normalnim životom.


Zamenik predsednika opštine i član štaba, Vladimir Vasiljević, obavestio je prisutne da se bližimo brojci od 15 hiljada apliciranih vakcina, što je, kako je Vasiljević rekao, „otprilike ono što smo negde i planirali na počeku imunizacije“.

Vasljivević je je snažno podržao ideju da se „lestvica digne još više“ i da se građani koji se još nisu imunizovali, pozovu na vakcinaciju koja se u Ćupriji i naseljima opštine obavlja i bez zakazivanja.

I pored povoljnije epidemiološke situacije potrebno pridržavati se mera koje važe na teritoriji cele Srbije, govore i podaci direktora regionalne Opšte bolnice i člana štaba dr Slobodana Gajića, prema kojima je trenutno na bolničkom lečenju u Ćupriji 38 pacijenata, od kojih je 21 sa teritorije opštine Ćuprija stoji na opštinskom sajtu cuprija.rs.

Slobodan Gajić je građane pozvao na oprez kada je virus korone u pitanju i istakao kako je vreme da se zdravstvene ustanove više okrenu takozvanim nekovid pacijentima.

VESTI GRADA ĆUPRIJA