Zaključno sa podacima od 1. aprila, u Ćupriji su registrovana su 53 lica sa pozitivnim nalazom na COVID-19 !!!

02/04/2020

Ćuprija- U Ćupriji, zaključno sa podacima od 1. aprila, registrovana su 53 lica sa pozitivnim nalazom na virus COVID-19.


Budući da među njima ima i zdravstvenih radnika, opštinski Štab za vanredne situacije doneo je odluku po kojoj će se u narednim danima sprovesti opsežno testiranje svih zaposlenih u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje “Pomoravlje”. 

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici objavio je da je lokalna samouprava obezbedila veliki broj podloga za uzorkovanje, kako bi bilo testirano što više zdravstvenih radnika. U Ćupriju će uskoro stići i testovi iz Kine, koji su donacija kompanija “Eurofiber” i “Džong Ćao Keji”.


Kako prenosi portal TV Pomoravlje, Erić je izneo procenu da se u Ćupriji očekuje značajan porast broja zaraženih koronavirusom, zato što je danas uzeto najviše uzoraka da sada.

U ostalim pomoravskim opštinama takođe je povećan broj registrovanih slučajeva COVID-19, te tako u Paraćinu ima njih 14, u Jagodini 9, u Rekovcu 2, a u Svilajncu i Despotovcu po 1 zaraženi.

VESTI GRADA ĆUPRIJA