Zaključci i preporuke Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija !!!

14/03/2020

Ćuprija-U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Ćuprija je održao sednicu i usvojio niz zaključaka i preporuka čija će realizacija pomoći da se rizik od širenja korona virusa na teritoriji opštine svede na najmanju meru.


Funkcionisanje ustanova lokalne samouprave se redukuje na rad najneophodnijih službi pa se do daljeg prekida rad u Ustanovi kulture, Muzeju „Horeum Margi-Ravno“, SRC „Ada“ i Turističkoj organizaciji.

Gradska biblioteka će raditi normalno.

Rad ugostiteljskih ustanova se ograničava na vreme od 8 do 18 časova, a preporuka štaba je da ovi objekti do okončanja vanrednog stanja prekinu rad.

Prekida se rad u svim sportskim objektima i dečijim igraonicama.


Gradski i prigradski prevoz se reducira na prethodni nivo.

Opštinska uprava će svesti rad na minimum, a gotovo celokupna aktivnost se svodi na pomoć najugroženijima u vreme vanrednog stanja. U tu svrhu u opštini se otvara kol centar na čije će telefone moći da se jave svi kojima je potrebna pomoć.

Angažovan je veliki broj volontera koji će, pre svega, najstarijim sugrađanima pomoći da dođu do neophodnih lekova i životnih namirnica.

Radno  vreme kol centra od 8 do 20 časova

Telefoni su:

8476-538 i 8150-908.

VESTI GRADA ĆUPRIJA