Zahtevi za usklađivanjem finansijskih planova obeležili 85. sednicu Opštinskog veća opštine Ćuprija

Ćuprija- 85. sednicu Opštinskog veća opštine Ćuprija obeležili su zahtevi za usklađivanjem finansijskih planova dva indirektna korisnika i zahtevi dve medijske kuće u vezi sa preraspodelom dobijenih sredstava,.

Foto: cuprija.rs

Priliku da u finišu godine izvrše rebalanse budžeta, iskoristili su tako Osnovna škola “Đura Jakšić i Ustanova kulture „Ćuprija“. Izmena finansijskog plana Osnovne škole „Đura Jakšić“ privlači posebnu pažnju, jer je ona bila uslovljena nastalim problemom sa vodosnabdevanjem u područnoj školi u Jovcu.

Da bi rekonstrukcija vodovodne mreže u jovačkoj školi bila završena u što kraćem periodu, usledila je brza reakcija škole a zatim i većnika, pa je finansijski plan Osnovne škole „Đura Jakšić“ danas „pojačan“ sa 630 hiljada dinara iz sredstava tekuće budžetske rezerve.

RTM „Horuem Margi“ i RT „Pomoravlje“ od Opštinskog veća zatražili na sednici i dobili saglasnost za preraspodelu sredstava dobijenih po osnovu konkursa za medijsko sufinansiranje, stoji na sajtu opštine-cuprija.rs.

Kako je navodi na sajtu opštine, poenta kod ovih zahteva je, što je istaknuto i na samoj sednici, da su dvema medijskim kućama odobrene promene pozicija unutar već odobrenih sredstava.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA