Velika Morava izašla iz svog korita i poplavila Moravski park u Ćupriji

Ćuprija-Danonoćne padavine širom Srbije dovele su do tog da se mnoge reke izliju iz svojih korita i poplave njive, šume, livade…Ali, polavile su i delove mnogih gradova, svakodnevno se o tome priča i piše na TV, novinama, portalima…

Foto: Prokić Saša

Najveća srpska reka, Velika Morava, plavi duž celog toka, zajedno sa svojim pritokama, Južnom i Zapadnom Moravom, izlazi iz korita i mnogo ljudi mora da se seli iz kuća, da čamcima nose sa sobom samo najnužnije. Srećom, u Ćupriji, gradu kroz koji protiče Velika Morava, ova pitoma ravničarska reka izlila se duž obale na kraju grada, tačnije, izlila se u park koji je u ovom gradu i takoreći, jedan od centara zbivanja, jer se tu održavaju mnoge letnje manifestacije.

Veliki broj žitelja Ćuprije je u ponedeljak prolazio kroz park, ne bi li svojim mobilnim telefonima ili fotoaparatima ovekovečili ovaj trenutak i sačuvali ga za uspomenu.

Foto: Prokić Saša

Policija je zbog izlivanja Velike Morave u Moravski park obeležila crvenim trakama dokle se može prilaziti obali, zbog sigurnosti gradjana, a tu su i policajci koji vode računa o svemu.

Da biste videli kako je u ponedeljak oko 19 h izgledao Moravski park i Velika Morava, pogledajte galeriju fotografija OVDE.

Ako želite da pogledate video, klik OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA