Užurbano se radi na saniranju posledica poplava u Ostrikovcu i Jovcu

Ćuprija- Iako je pre dve godine, zajedničkim sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Opštine Ćuprija, regulisano i očišćeno korito Ostrikovačkog potoka u najugroženijoj zoni kroz selo, u dužini od 1200 metara, bujicu koja se sjurila sa obližnjeg brda, sa prirodnog izvora “Beli kamen”, u ponedeljak ništa nije moglo da zaustavi.

Foto: cuprija.rs

Na dve kritične tačke radi na saniranju posledica poplava, pre svega na postavljanju zaštitnih bedema od vreća sa peskom kao i na pročišćavanju kanala od nataloženog peska i zemlje.

Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija i komnadant Opštinskog štaba za vanredne situacije rekao je za Televiziju “Pomoravlje“: “Štab za vanredne situacije je u stalnoj pripravnosti, i ulažemo maksimalne napore kako bi se posledice poplava brže otklonile, uz efikasnije angažovanje materijalnih i ljudskih resursa u otklanjanju štete”. Antić je takodje dodao da se narednih dana najavljuju padavine daleko manjeg intenziteta nego što je to bilo u ponedeljak , 12. juna, te ocenio da nema bojazni od poplave.

Za samo jedna dan na teritoriju Ćuprije palo je gotovo 75 litara kiše po metru kvadrartnom metru, što je količina padavina koja u proseku padne za mesec i po dana.

Džakovi sa peskom dopremljeni su i u Jovac, gde su se meštani organizovali na sanaciji Jovačkog potoka, u delu kod ušća u Moravu, navodi se na sajtu opstine. Nekoliko domaćinstava u gornjem Jovcu pretrpelo je štetu, a makadamski put je u potpunosti prokopan. Situacija je slična i u Dvorici, gde se nabujali Dvorički potok prelio na više mesta, i na strani sela i na strani polja.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA