Učenici osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije počeli su sa obilaženjem raznih zanatskih radnji u okviru priprema za odabir budućeg zanimanja!!!

  • Autor: Ž. P. /V.V.

23/03/2018

[views]

Iako je godina još na početku, tek što je stiglo proleće, mada tako ne izgleda po vremenu napolju, učenici „OŠ Vuk Karadžić“ su počeli sa pripremama za odabir budućeg zanimanja.

trong>Po planu Tima za profesionalnu orijentaciju, a na osnovu zainteresovanih učesnika, djaci su zajedno sa nastavnicom i direktorkom škole krenuli sa realizacijom aktivnosti.
Učenici 8.razreda prvo su posetili frizerski salon ,,Ema 2″ .
Domaćica, frizerka Nataša je učenicima strpljivim razgovorom i praktičmin primerom, sredivanjem frizure direktorki plastično pokazala kako je ovo zanimljivo i interesantno zanimanje.

 

vastaxi_n (600 x 130)
zeljko reklama1 (600 x 120)
zeljko4444 (600 x 130)
ukoceni baner (600 x 140)
ukoceni baner 1 (600 x 140)
ukoceni baner 3 (600 x 140)
vesna15n
vesnaema
vesnaj7
vesnaj10
vesna17
vesna4

foto: V. Vijorović

U okviru tog programa učenici su nastavili sa obilaskom radnji, i posetili su krojačku radnju gde su im krojačice Jasna i Žaklina pokazale šivaće mašine, objasnile kako se rukuje sa njima, i pri tom su radoznali osmaci mogli da vide i sav dodatni pribor, konac, makaze, igle za šivenje…..I na kraju, ljubazne domaćice su drage goste poslužile sokovima i slatkišima.

A kao šlag na tortu, u okviru priprema za srednju školu danas su djaci ove škole zajedno sa nastavnicima i direktorkom Vesnom posetili Sajam automobila u Beogradu. Možda će se u nekima od njih roditi želja da sutradan upišu neku školu  koja ima veze sa konstruisanjem, mašinstvom, saobraćajem, možda automehaničarsku, autolakirersku…. 

VESTI GRADA ĆUPRIJA