Učenici i nastavnici OŠ „13. oktobar“ iz Ćuprije posetili su Festival nauke!!!

 

Učenici i nastavnici OŠ „13. oktobar“ iz Ćuprije posetili su Festival nauke!!!

16/12/2017

Ćuprija- I ove godine je veliki broj učenika osnovnih škola bio zainteresovan za najveći festival u regionu, Festival nauke. Jedanaesti Festival nauke održava se u periodu od 14. decembra do 17. decembra na Beogradskom sajmu. Ovogodišnji slogan Festivala bio je „Jedan na jedan“, pa su i Trinaestooktobarci imali priliku da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima.

trong>U četvrtak, 14. decembra, djaci i nastavnici ćuprijske osnovne škole „13. oktobar“ su posetili Festival. Učenici su bili jako uzbuđeni da saznaju nešto novo. Posetili su prvo tržni centar „Ušće“, a potom se uputili na festival, gde je poseta bila zakazana za 14:45. Učenici, ali i nastavnici su se upustili u nezaboravne naučne avanture. Praktično su se uverili u ono što su znali i naučili ono što nisu.

Bili su tu štandovi fizike, elektrotehnike, biologije, geografije, zaštite životne sredine, hemije, kao i arheologije, fizičkog vaspitanja, medicine, stomatologije, tehnike i tehnologije, šumarstva, psihologije, veterine, robotike i drugih oblasti.

[crellyslider alias=“suncica“]

NAUKA2
NAUKA3
NAUKA4
NAUKA5
NAUKA6
NAUKA7
NAUKA8
NAUKA9
NAUKA10

Bili su TU RAZNI NASLOVI- „Energija koja pokreće“, „Skok u budućnost“, „Od snage do energije“, „Jedan na jedan sa zvezdama mora“, „Uravnoteži se“, „Ne bacaj na keca, navike promeni“, „Kokteli od vatre i leda“, „Krug oko sveta sa najboljim letačima“, „Vrteška za kosmonauta“, „Šta nam je u glavi“, „Jedan na jedan sa pametnim robotima“, „Tamo gde nastaje filmska magija“, „Srećko, robot koji čita emocije“ i još mnogo toga!

U povratku su razmenjivali utiske o ovogodišnjem festivalu. Zaključili su da je nauka veoma zabavna i laka, da su se divno proveli i da je sve moguće, u šta su se uverili jedan na jedan.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA