U susret 17.novembru, rođendanu Dragoslava Mihailovića-Javni čas učenika i nastavnika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije u gradskoj Biblioteci !!!

  • Izvor i foto : Narodna biblioteka „Dušan Matić“

12/11/2019

Ćuprija-Narodna biblioteka „Dušan Matić“ je danas organizovala svečanost u čast i u slavu rođendana slavnog Ćupričanina, akademika Dragoslava Mihailovića.


Organizovanjem javnog časa, na kome je, uz pomoć nastavnika i učenika OŠ „Vuk Karadžić“ i u prisustvu velikog broja gostiju, analizirana pripovetka „Lilika“. Danas je napravljena i mini izložba dela slavnog pisca koje poseduje Biblioteka.

Čas se sastojao iz 3 celine.
Prvi deo časa činio je „IGROSKAZ o Liliki“ koji su izveli učenici.
U drugom delu časa je prisutnima putem interaktivne knjige predstavljena pripovetka od strane mentora.

Završni deo časa je bio posvećen osobi koja je kao i junakinja pripovetke Lilika iskusila gorčinu života i koja je dala svoju poruku mlađim generacijama.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Čas su održali učenici starijih razreda godinu dana mlađim drugarima i time pokazali šta znači vršnjačka edukacija!
3 teme ( Lilika – Međunarodni dan protiv nasilja – Projekat „Čarobna INTERKULTURALNA mreža prijateljstva ) su objedinjene u jednu i to na 3 različita načina.
Čas su započeli učenici i „IGROSKAZOM“ govorili o delu ( i svojim pokretima simbolično prikazali „ĆUTANjE“ o nasilju i „STISAK PODIGNUTIH RUKU“ kao znak pobede), zatim su se interaktivnom knjigom prisutni upoznali takođe sa delom i nekim zanimljivostima o autoru. Na kraju je zaključak – poruka – bila primer iz života!

Prisutni su napisali i svoje utiske!
Bilo je i suza!

Čas je snimljen i zajedno sa ručno napravljenom interaktivnom knjigom poslat je kao rođendanski poklon lično Dragoslavu Mihailoviću.

Na kraju je poslata čestitka Dragoslavu Mihailoviću uz najlepše želje.

Organizator: Narodna biblioteka „Dušan Matić „
Realizatori : Predstavnici 7/1
Mentor : Dragana Blagojević
Tehnička podrška :Aleksandar Nedeljković, pedagoški asistent
Medijska podrška : TV Pomoravlje i portal Media PS

Organizator, Narodna biblioteka iz Ćuprije se  zahvaljuje Dragani Mihajlović, direktorki Centra za socijalni rad, Slobodanki Dositijević, stručnom saradniku naše škole, Sanji Stevanović, master učitelju, na podršci,kao i Aleksandru Nedeljkoviću koji je i omogućio realizaciju trećeg dela časa.

Od srca se zahvaljuju mladiću Stefanu Mustafiću koji je sa svima podelio svoju životnu priču i prisutnim učenicima poručio da je stvarno moguće od žrtve života postati junak života

VESTI GRADA ĆUPRIJA