U sredu premijera filma „Kikoriki: Već viđeno” i domaćeg filma „Oluja“

Ćuprija-U sredu, 8. februara organizuje se projekcija/premijera dva filma, „Kikoriki: Već viđeno” i domaćeg filma „Oluja“ .

„Kikoriki: Već viđeno”

Neodoljiva Kikoriki družina vraća nam se u novoj, nezaboravnoj porodičnoj avanturi „Kikoriki: Već viđeno”. Kraš odlučuje da svom najboljem prijatelju Bariju priredi nezaboravnu rođendansku zabavu. On angažuje agenciju “Već viđeno”, koja svojim klijentima organizuje uzbudljive avanture na putovanjima kroz vreme. Tokom ove neverovatne pustolovine, Krašovo nepoštovanje pravila izazvaće kataklizmičnu nesreću, usled koje će njegovi prijatelji biti raštrkani u različitim vekovima. Da bi spasao drugare i bezbedno ih vratio kući, Kraš mora brzinom munje da putuje kroz prošlost i budućnost. Vremena je malo, pa će pomoć morati da potraži od svog alter ega iz drugog vremena.
Trajanje (min): 85
Glasove pozajmili: Nemanja Živković, Predrag Damnjanović, Braniislav Platiša, Slađana Letinčić
Žanr: Animirani, avantura, porodični.

„Oluja“
Film Miloša Radunovića o progonu Srba iz Hrvatske.
Ovo je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatsko-muslimanskih snaga uz pomoć NATO pakta na RSK u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba. Ovaj pogrom je nosio šifrovano ime „Oluja”.
Oluja je drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.
U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa cilje da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.
Glavne uloge:Jovo Maksić, Marija Pikić, Ivan Vujić, Zlatan Vidović, Ljubiša Milišić, Davor Janjić.

  1. februara organizujemo projekcije/premijere dva filma:

18.00: „Kikoriki: Već viđeno“ – animirani sinhronizovani film
20.00: „Oluja“ – domaći film

Karte će biti u prodaji 8. februara od 16 časova u holu Osnovne muzičke škole „Dušan Skovran“.
Cena 350 dinara.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA