U okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja, ćuprijski Dom zdravlja pokrenuo akciju preventivnih pregleda !

Ćuprija- Ćuprijski Dom zdravlja danas je – simbolično na Svetski dan zdravlja – pokrenuo akciju preventivnih pregleda u ćuprijskim institucijama i ustanovama.

Foto:cuprija.rs

Veliku podršku Domu zdravlja u organizaciji i sprovođenju preventivnih pregleda pružili su firma Denta farm iz Niša, koja je Domu zdravlja i opštini donirala aparate za merenje glikemije,
Takodje pomoć je stigla i od – u ovakvim prilikama uvek prisutnih – Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, Medicinske škole i Crvenog krsta Ćuprija.

“Ovakve akcije, bez zakazivanja i odlaska kod lekara u ambulantu, najlakši su način da građani provere svoje zdravlje. Zaposleni su bili u prilici da provere krvni pritisak, izmere nivo šećera i krvi i ekg nalaz, kao i da obave kraći pregled kod prisutnog lekara“, istakla je Ivana Nikolić, glavna sestra Doma zdravlja. stoji na sajtu opštine Ćuprija

Bitno je napomenuti da su danas na Gradskom trgu, u skladu sa ovogodišnjim sloganom “Zdravlje za sve”, studenti i učenici Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija – Odsek medicinskih nauka Ćuprija i Medicinske škole Ćuprija obeležili Svetski dan zdravlja, sprovevši već tradicionalnu akciju merenja krvnog pritiska i kontrole vrednosti glikemije zainteresovanim građanima.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA