U NOVOJ GODINI SA NOVIM INVESTITOROM-Početkom godine još jedan veliki investitor u Ćupriji

Ćuprija- U sali opštine Ćuprija održana je godišnja konferencija za štampu, na kojoj su se novinarima Pomoravskih medija obratili Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Foto: TV Pomoravlje

Oba sagovornika ocenila su 2021. godinu kao veoma uspešnu po pitanju izvršenja budžeta, koje zaključno sa današnjim danom, iznosi milijardu i 200 miliona dinara, što praktično znači da je od 2013. godine do danas, budžet opštine Ćuprija utrostručen.

Privredni razvoj opštine usmeren je na dolazak novih investitora koji će svoje proizvodne baze locirati na prostoru Industrijske zone “Dobričevo”. Nakon puštanja u rad proizvodnog pogona fabrike “SMP automotiv” koja trenutno zapošljava oko 500 radnika, početkom godine očekujemo dolazak još jednog velikog investitora, kineske kompanije “Ningbo Koreli Teh” koja planira izgradnju proizvodnog pogona na 10 hiljada kvadrata. U pogonu kompanije “Feka” posao je pronašlo oko 150 radnika a za ulaganje u najvećoj Industrijkoj zoni u Pomoravlju, zainteresovane su kompanije koje već u startu traže prostor od 200 hektara.

Infrastrukturno opremanje Industrijske zone biće zaokruženo izgradnjom saobraćajnice koja će se protezati paralelno sa autoputem a u čiju će izgradnju Republika uložiti oko 6 miliona evra. Nakon pola veka, kompletno će biti rekonstruisan putni pravac Despotovac – Ćuprija, a investicija vredna je 983 milona dinara biće pokrivena sredstvima iz Republike, dodao je Ninoslav Erić.

Godinu pred nama otvoriće radovi na urbanističkom i infrastrukturnom uređenju gradskog jezgra, izgradnji pešačke zone od ulice Anđe Ranković do Karađorđeve i fazna izgradnja trga iza Merkatora, koji će nositi ime Stefana Prvovenčanog. Od Nove godine kreću radovi i na izgradnji trga i spomen fonatane, u znak sećanja na NATO agresiju i dugoočekivani radovi na izgradnji trotoara u ulici Cara Lazara, koja će nakon kompletne rekonstrukcije i izgradnje razdelnih ostrva, dobiti izgled bulevara, stoji na portalu TV POMORAVLJE.

Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija zahvalio se novinarima na uspešnoj saradnji i praćenju rada loklane samouprave kao i na objektivnom izveštavanju sa svih važnih događaja koji su tokom godine organizovani.

Protekla godina je bila puna izazova ali gledano sa ove distance, možemo da se pohvalimo značajnim postignućima u domenu novih investicija kao i planovima za predstojeću 2022. godinu. Započeli smo veliki broj infrastrukturnih projekata, koji će svoj konačni ishod imati tokom naredne godine. Tu pre svega mislim na rekonstrukciju zgrade 22. decembra, Prve mesne zajednice kao i početak radova na izgradnji dva nova prodajna objekta. Ono što će obeležiti narednu godinu jeste dolazak novog investitora i otvaranje novih radnih mesta, naglasio je predsednik Antić.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA