U Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ predstavljena knjiga pesama „Moj život u pesmi“ zavičajnog pesnika Živorada Miletića

U Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ je premijerno je predstavljena knjiga pesama pod nazivom „Moj život u pesmi“ zavičajnog pesnika Živorada Miletića.

Foto: S.M./NB Ćuprija

Živorad Miletić je rođen 08. maja 1952. godine u selu Supska pored Ćuprije. Završio je srednju muzičku školu i dugi niz godina je svirao harmoniku. Nakon regulisanja vojne obaveze odlazi u Švajcarsku na privremeni rad gde je stekao penziju.
Živi na relaciji Švajcarska – Srbija. Najveći deo vremena provodi u svom rodnom mestu. Od rane mladosti je pokazao sklonost za pisanje pesama koje su pogodne za komponovanje i pevanje. Pesnik je posvećenik životu, lepoti i ljubavi. Njegove pesme su njegov život i on oseća njihovu magičnu snagu.

Pesme autora nisu posebno brušene, ni doterivane da bi bile lepe i lepše, već su same po sebi najlepše, uravo zato što su nastale iz daha, iz duše, iz srca i što pripadaju autoru koji je duboko doživeo ono o čemu piše.
Živorad Miletić je predsednik je Književnog kluba „Dušan Matić“ u Ćupriji, član je Udruženja književnika Srbije, član je Književne zajednice Jugoslavije, „Društva dr Saša Božović“ Beograd, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju SKOR Novi Sad.

Zastupljen je u više zbornika. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj stvaralački rad.
Zbirka „Moj život u pesmi“ je peta knjiga po redu. Pre toga je objavio: „Teci reko Moravo“, „Sve je ljubav“, „Ako me pamćenje služi“, Ja živim svoj san“.

Posle pozdravne reči direktorke Biblioteke Ljiljane Đorđević govorio je književnik, pesnik, aforističar, Mile Lazarević, član Udruženja književnika, dugogodišnji radnik u kulturi, koji je napisao recenziju za ovu knjigu.
Pesme Živorada Miletića su, sem autora, govorile pesnikinje, članice Književnog kluba „Dušan Matić“: Aleksandra Sokolović, Snežana Miladinović, Moravka Mladenović, Zvezdana Milosavljević i Gordana Marković. Moderator promocije bila je Snežana Milojković, diplomirani bibliotekar. Narodna biblioteka „Dušan Matić“ je široko otvorila svoja vrata za sve zavičajne stvaraoce i pored toga što promoviše ćuprijske autore i njihova dela, ima za cilj da svoj zavičajni fond učini vidljivijim.
Nakon ove promocije, autor je učesnicima i posetiocima promocije, poklonio svoje knjige sa posvetom.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA