U Ćupriji, Vasilisi Milojković priredjen svečani prijem u čast prve Svetosavske nagrade koja je došla u ovaj grad

Mala Vasilisa Milojković iz Ćuprije o kojoj smo vise puta pisali , nedavno je dobila Svetosavksu nagradu, najznačajnije državno priznanje pojedincima i kolektivima u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Foto: cuprija.rs

Nagradu je primila od Ministarke prosvete Slavice Djukić Dejanović u palati Vlade Republike Srbije.

Vasilisa je  učenica  osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ a svoju nadarenost  dokazala je mnogo puta osvajajući prva mesta na državnim , regionalnim, okružnim takmičenjima iz istorije, geografije, književosti, tehničkih nauka.

Ali, kada neko ovako talnetovan poput Vasilise predstavi svoj grad, školu, kao i sve one koje rade sa njom, zavredjuje veliku pažnju opštine u kojoj živi, pogotovo što je ovo  prva Svetosavska nagrada koja je došla u Ćupriju.

„Vasilisa je ambasador, svoje porodice, svoje škole, svog grada i svi njeni uspesi su baš u skladu sa značenjem njenog imena“- rekla je Jelena Đulinac, predsednica Opštine Ćuprija na prijemu organizovanom u čast Vasilise i prve Svetosavske nagrade koja je došla u ovaj grad na Moravi, stoji na sajtu opstine-cuprija.rs.

Uz prigodan poklon i buket cveća, Predsednica Đulinac je Vasilisi poželela uspehe u daljem školovanju, ne sumnjajući da će sve svoje planove vezane za mnogobrojna interesovanja Vasilisa i ostvariti. I naravno da se, kad završi sve škole, vrati u svoj grad, rekla je Jelena Đulinac.

Foto: cuprija.rs

Vasilisa je zahvaljujući se rukovodstvu opštine na prijemu posebno podvukla podršku svoje škole, i naravno pre svih, svoje porodice.

„Velika je čast biti dobitnik Svetosavske nagrade, ali, na neki način ovo priznanje nameće obavezu da se i dalje trudim, radim, napredujem i usavršavam.
Zahvaljujem se svima na lepim rečima i podršci i što ceni trud, rad i odricanje koje iziskuju sva takmičenja, kao i nastavne i vannastavne aktivnost, rekla je za naš portal Vasilisa Milojković.

Foto: Vasilisa-privatna arhiva

Vasilisi želimo puno uspeha u daljem školovanju, a mi kao portal bićemo tu kao i do sada pratimo i pišemo i njenim uspesima .

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA