U Ćupriji je počela likovna radionica PAPIR I MAŠTA MOGU SVAŠTA !!!

  • Izvor: Ustanova kulture Ćuprija

06/08/2018

[views]

Ćuprija-U ovom gradu je počela radionica za decu predškolske uzrasne grupe (5-6 godina).

trong>Tema čitavog letnjeg likovnog programa je papir. Osnova programa je prvenstveno vaspitno-obrazovnog karaktera, a potom i zabavnog. Obzirom da se papir pravi od celuloze i da godišnje za te potrebe bude posečeno više drveća nego se zasadi, ideja je da se podigne svest dece i mladih o ekološkom aspektu ovog problema.

Cilj radionice je razvijanje sposobnosti izrade prostornih figure i oblika sa više detalja i izraženih karakteristika.

Deca će se na radionici upoznati sa tehnikom papir-maše tehnika (papier mâche). Ova tehnika podrazumeva oblaganje predmeta ili raznovrsnih reljefnih površina slojevima papira koji se međusobno povezuju lepkom. Obično se koristi običan novinski papir koji se iscepka na sitnije komada ili trake, potom umače u lepak za tapete i nanosi na površinu predmeta u ponovljenim slojevima do 5-6 puta kako bi se postigao što čvršći model. Nastali predmet, nakon se potpuno posuši, može se dalje dorađivati slikanjem, kolažiranjem, dodavanjem elemenata shodno funkciji i sl.

FISEK VARVARIN9 (760 x 140)
FISEK VARVARIN8 (760 x 140)

Rukovodilac radionice: mr Miloš Đorđević, likovni umetnik i pedagog
Period ralizacije: 6, 7. i 8. avgust 2018. godine
Trajanje programa: tri dana
Uzrast: predškolska uzrasna grupa (5-6 godina).

Radionice se održavaju u renoviranom Domu kulture „Sinđelić“ u ponedeljak, utorak i sredu, sa početkom od 17 časova u  organizaciji Ustanove kulture Ćuprija.

Prijave na: 060/69-68-992 (zvati od 8 do 16 časova)

VESTI GRADA ĆUPRIJA