Trend rasta broja pozitivnih na koronavirus primetan je u opštini Ćuprija-SVAKI DRUGI TESTIRANI POZITIVAN !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

26/02/2021

Ćuprija- Trend rasta broja pozitivnih na koronavirus primetan je u opštini Ćuprija, pa je tako povećan i broj pregleda u kovid ambulanti ćuprijskog Doma zdravlja, prenosi TV Pomoravlje.


to: TV Pomoravlje

Istovremeno, više je i onih čiji su rezultati testiranja na virus pozitivni – kaže dr Jadranka Đorđević, šef Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja.

„U poslednjih desetak dana je naročito problematično. Na dnevnom nivou se obavi se između 60 i 70 pregleda, ali i oko 30 konsultacija telefonom. Veliki je broj prvih pregleda, gde najčešće ima razloga za testiranje na koronavirus, što znači da ima mnogo novoobolelih. 

Dnevno testiramo oko 40 osoba, od čega 50 do 60 odsto bude pozitivno.“


Što se tiče starosne strukture obolelih, dr Đorđević kaže da su to u najvećem broju radno sposobni ljudi, te da je sve manji broj građana starijih od 70 godina. 

Svi pacijenti koji imaju respiratorne smetnje i druge simptome koji mogu ukazivati na kovid-19 treba da se jave u kovid ambulantu, radi obaveznog pregleda i dijagnostike,

„Na ulazu u Službu za zdravstvenu zaštitu odraslih obavezno se vrši trijaža i onda neko od medicinskog osobalja sve pacijente koji imaju simptome u vidu kašlja, gušenja, bola u grlu i povišene temperature uputi na pregled u kovid ambulantu. 

Sa nalazom iz kovid ambulante pacijent se vraća kod nas kako bi izabrani lekar nadalje sproveo utvrđenu proceduru, a sve u cilju da se spreči mešanje kovid suspektnih i pacijenata koji imaju neku drugu infekciju.“

VESTI GRADA ĆUPRIJA