Tokom vikenda stručnjaci Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ edukovali medicinske sestre iz zdravstvenih institucija !!!

26/03/2020

Govoreći danas za informativne programe televizija „Pink“ i „Hepi“, Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija i komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je da se situacija u centralnoj pomoravskoj lokalnoj samoupravi stabilizovala, da su vesti o epidemiji sa korona virusom bolje nego prethodnih dana, ali i izrazio bojazan od novog talasa zaraze koji bi mogao da dođe iz susednih gradova.


„Ono što me plaši je da u Ćupriji situacija može da eskalira, pre svega zbog okolnih gradova. Tamo trenutno ima manji broj zaraženih, ali koliko dobijam informacije od Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, počinje da se povećava broj zaraženih u Paraćinu i Jagodini, i nadam se da su štabovi u ove dve susedne lokalne samouprave odradili one stvari koje smo mi odmah preduzeli u ovom našem radikalnom pristupu.“

Erić je istakao da je Infektivno odeljenje Opšte bolnice Ćuprija mesto gde prvo dolaze zaraženi iz celog Pomoravskog okruga, a da su tokom vikenda stručnjaci Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ edukovali medicinske sestre iz zdravstvenih institucija, pre svega iz domova zdravlja svih šest lokalnih samouprava okruga, kako bi što više uzoraka bilo prikupljeno.


„Moram da naglasim da Zavod za javno zdravlje „Pomoravlje“ Ćuprija odlučuje kome se radi analiza. Ne može svako da bude uzorkovan. Svakako je povećan broj testova koji se rade, ali se nalozi za uzimanje uzoraka izdaju za one one koji su bili u kontaktu sa zaraženima i, naravno, uzorkuju se oni koji već imaju neke karakteristične probleme vezane za koronu“, rekao je Ninoslav Erić, dodavši da će dezinfikovanje ćuprijskih ulica i saobraćajnica u Opštoj bolnici biti nastavljeno „čim vremenske prilike to dozvole, za dva-tri dana“.

VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA JAGODINA VESTI GRADA PARAĆIN